Auto ADAS kalibratie met Launch

Steeds meer voertuigen zijn voorzien van Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Het zorgt ervoor dat auto's steeds slimmer worden en nieuwe technieken volgen elkaar in hoog tempo op. Deze rijhulpsystemen hebben tot doel de veiligheid van de bestuurder en het wegverkeer te vergroten. Door middel van camera’s, radars of sensoren, neemt ADAS de omgeving waar en wordt de bestuurder ondersteund tijdens het rijden. Dat deze systemen optimaal werken is daarom erg belangrijk. 

Technici komen in de werkplaats steeds vaker met deze rijhulpsystemen in aanraking; van rijstrook assistent tot Night Vision, van dodehoekdetectie tot parkeerassistentie. Na onder andere uitlijnwerkzaamheden, het vervangen van de voorruit of de stuurhoeksensor is het nodig om de betrokken camera- en radarsystemen te kalibreren. Alleen dan biedt zo’n systeem de veiligheid en het comfort die het de bestuurder moet bieden. ADAS speelt zodoende een steeds grotere rol in de werkplaats.

ADAS kalibratie is het nieuwe specialisme

Door het toenemend gebruik van ADAS in auto's ontstaat een nieuw specialisme voor werkplaatsen. Om technici hierbij te helpen, heeft Launch speciale ADAS-kalibratieapparatuur ontwikkeld. Met de, op originele fabriekssoftware gebaseerde, universele ADAS-kalibratieapparatuur van Launch voer je snel en adequaat ADAS-kalibraties uit conform fabrieksnormen. Voor het uitvoeren van statische kalibraties, waarbij gebruik gemaakt wordt van een kalibratieframe en merk-specifieke targets, heeft Launch twee product-oplossingen. 

De Launch X-431 ADAS Pro+ is de nieuwste state-of-the-art oplossing van Launch voor het statisch kalibreren van camera- en radarsystemen van personen- en lichte bedrijfswagens. Wil je ook makkelijk op locatie kunnen kalibreren? De Launch X-431 ADAS Mobile is met haar unieke, volledig opvouwbare ontwerp, een eenvoudig transporteerbare kalibratie-oplossing. Ideaal voor mobiele pechhulpdiensten en voor bedrijven met meerdere, onderling samenwerkende werkplaatsen.

De statische ADAS-kalibratieapparatuur wordt gebruikt in combinatie met één van de, op originele fabriekssoftware gebaseerde, topmodellen diagnoseapparatuur binnen de X-431 lijn van Launch voor alle benodigde instructies. Tevens inzetbaar in combinatie met de Solera Vehicle Health Check (VHC). Deze uiterst gebruiksvriendelijke diagnoseapparaten verzorgen de volledige communicatie met het voertuig en begeleiden je door de stappen van de kalibratie heen. Na de kalibratie, genereert de software een kalibratierapport voor jouw klant. Deze software maakt ook dynamische ADAS kalibraties mogelijk, waarbij met het voertuig moet worden gereden om het ADAS te kalibreren.

Launch ADAS Pro adas kalibratie

Professionele apparatuur voor kalibreren van ADAS-systemen

Met de professionele ADAS-kalibratieapparatuur van Launch beschik je over de oplossing voor totale ADAS kalibratie. Voer op professionele wijze de kalibratie van camera- en radar gebaseerde ADAS-systemen uit met hoge nauwkeurigheid.

  • Maakt het kalibreren van de verschillende ADAS-componenten mogelijk, zoals ultrasoon sensoren, camera, RADAR en LiDAR sensoren.
  • Eén van de meest uitgebreide voertuig- en systeemdekkingen in de markt.
  • Eenvoudig in gebruik door gebruiksvriendelijk ontwerp. 
  • De state-of-the-art, op originele fabriekssoftware gebaseerde, X-431 diagnoseapparatuur van Launch begeleidt je stap voor stap door de kalibratieprocedure heen.

Dit maakt de ADAS-kalibratieapparatuur zeer geschikt voor autocarrosseriebedrijven, autoglas servicebedrijven en professionele werkplaatsen om kalibraties van ADAS eenvoudig en snel uit te voeren in eigen werkplaats – of zelfs op locatie – bij vervanging van camera en/of sensoren of reparatie.

Ben je op zoek naar ADAS kalibratie apparatuur? Voor meer informatie en advies, kan je contact opnemen met onze specialisten.


Ontdek meer over de Launch ADAS-kalibratieapparatuur

 

logo

AA-Equipment Support B.V.

1e Tussendijk 17
5705 CG Helmond
Nederland


T: +31 (0) 492 525 717

E: info@aa-equipment.nl 

 

Support:

Neem contact op met onze CLEVER DiagnostiX ServiceDesk:

  T: +31 (0) 85 076 5000

WhatsApp: +31 (0) 6 108 639 30