banner-picoscope-diagnose

PicoScope oscilloscopen

Diagnose stellen is niet alleen foutcode(s) uitlezen en wissen met een diagnosesysteem. Bij een complexe storing is het gebruik van een oscilloscoop een must.


Een Pico automotive oscilloscoop maakt van jouw laptop of PC een krachtig diagnostisch hulpmiddel. Met dit diagnosesysteem kan je vrijwel alle elektrische en elektronische componenten en circuits in elk modern voertuig meten en testen, waaronder:


 • Ontsteking (primair en secondair)
 • Injectoren en brandstofpompen
 • Start- en laadcircuits
 • Batterijen, dynamo's en startmotoren
 • Elektronische gasklepbediening
 • CAN-bus, LIN-bus en FlexRay


Wereldwijd wordt de PicoScope veel gebruikt voor het oplossen van voertuigproblemen. AA-Equipment Support is de Pico specialist in Nederland. De PicoScope is verkrijgbaar met 2-, 4- of 8 kanalen. Hierbij kan je kiezen uit verschillende sets met accessoires. Alle oscilloscopen en accessoires van Pico Technology ontdek je bij ons.


Pico assortiment:

 • Verschillende sets met 2-, 4- of 8 kanaal oscilloscopen met reeks aan accessoires
 • Druksensor set om drukmetingen om te zetten in golfvormen
 • Geluids- en trilling set om klachten rondom trillingen en geluid op te sporen
picoscope-oscilloscoop-voor-automotive

Actieve diagnose met 2 of 4 kanalen

Het aantal kanalen van een oscilloscoop, bepaalt hoeveel signalen je gelijktijdig in beeld kunt krijgen. De twee- en vierkanaals PicoScope zijn onze aanbevolen oscilloscopen voor algemeen gebruik in de werkplaats.


De PicoScope 4225A- en 4425A-oscilloscopen (keuze uit 2 of 4 kanalen) zitten boordevol slimme functies, dankzij onze nieuwe, unieke PicoBNC+-interface. Dit maakt het voor nieuwe gebruikers nóg gemakkelijker om efficiënter en productiever te worden met PicoScope, en voor ervaren gebruikers wordt kostbare tijd bespaard.


De PicoBNC+, uniek voor PicoScope 4225A- en 4425A-oscilloscopen, biedt je:


 • Automatische voorinstelling door de scoop vermindert de kans op onjuiste instellingen of metingen.
 • Kanaalstatuslampjes geven aan welke sondes en kanalen je moet aansluiten en wat hun status is wanneer je een databestand of begeleide test laadt.
 • Scoop-aangedreven sondes die altijd aan staan en klaar zijn voor gebruik - geen lege batterijen meer, stroomtang op nul zetten of automatisch uitschakelen!

Meer kanalen, meer potentie

Pico Technology heeft ook 's werelds eerste Automotive oscilloscoop met 8 kanalen ontwikkeld: de PicoScope 4823. Speciaal voor de gevorderde diagnosetechnicus hebben we een 8-kanaals PicoScope waarmee tegelijkertijd 8 signaalgevers in beeld gebracht kunnen worden.

picoscope-oscilloscoop-met-8-kanalen
picoscope-software-1

PicoScope Automotive Software

De signalen van elektrische en elektronische componenten en circuits die je per kanaal meet, worden in de PicoScope Automotive Software als golfvorm weergegeven.


Maak gratis gebruik van de diagnosesoftware, plus regelmatige updates en nieuwe functies. Als gebruiker van PicoScope Automotive heb je toegang tot begeleide tests en een uitgebreide golfvormenbibliotheek met voorbeeldsignalen, gesorteerd per automerk, model en component.


De begeleide tests helpen je de scope in te stellen en vertellen hoe je verbinding maakt met het voertuig, de test kunt uitvoeren en de golfovrmen kunt evalueren. Bovendien staan ze boordevol informatie om je te helpen begrijpen hoe het systeem werkt, wat de mogelijke storingsmodi en de bijbehorende symptomen zijn.


Soms kun je een onverwacht voertuig, golfvorm of resultaat tegenkomen. De golfvormenbibliotheek biedt je meer dan 6.000 golfvormen die zijn geüpload door PicoScope-gebruikers over de hele wereld. Je kunt deze golfvormen downloaden om als referentie te gebruiken waarmee je jouw opnames kunt vergelijken of om jouw bereik automatisch in te stellen voor jouw specifieke voertuig en onderdeel.

Repareer het goed

Een uitleesapparaat wijst je in de goede richting, maar lokaliseert zelden een fout. Meten is weten en dat is precies wat je met de PicoScope kunt. Dit voorkomt dat je mogelijk steeds maar meer onderdelen moet vervangen totdat de fout verdwijnt.


De PicoScope helpt je naar de oplossing:


 • Elimineer giswerk en test individuele componenten voordat je ze vervangt.
 • Vind lastige intermitterende fouten.
 • Onderzoek voertuigproblemen als er geen, meerdere of misleidende foutcodes zijn.
 • Diagnose van laad- en startfouten.
 • Traceer problemen met actuatoren die niet door de ECU worden gemonitord, zoals motoren en injectoren.
 • Identificeer mechanische problemen zoals compressie en verschoven/verkeerd gemonteerde distributieriemen.
 • Bewijs de oorzaak van een geluids- en trilling probleem (NVH-problemen).
 • Rapporteer jouw objectieve bevindingen terug aan managers en klanten.
 • Als technicus biedt een PicoScope je snellere, efficiëntere diagnostiek en een duidelijk inzicht in de werking van het voertuig.
picoscope_training

Scopediagnose training

De kwaliteit van het stellen van diagnose maakt de technicus. Kennis van meten en het begrijpen en beoordelen van een signaal of signalen een vereiste. Om technici hierbij te helpen, organiseert AA-Equipment Support PicoScope trainingen. Zo leer je hoe je de Pico oscilloscoop in de praktijk inzet, hoe je signalen kunt meten en interpreteert naar een diagnose. Leer hoe je het maximale haalt uit jouw Pico oscilloscoop en verhoog jouw kennis en service naar jouw klant.

Heb je interesse in PicoScope?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van Pico oscilloscopen, een demo of een offerte aanvragen? Wij helpen je graag.

Hartelijk bedankt voor het invullen van ons contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.