Over ons

Over AA-Equipment

Niet één werkplaats is gelijk. Elk bedrijf heeft eigen wensen en een eigen visie. Het gebruik van een professioneel diagnosesysteem is daarbij echter onontbeerlijk. Door onze jarenlange specialisme op dit gebied is AA-Equipment/Launch Tech Benelux uw partner. Wij kunnen u alles vertellen over de vele mogelijkheden van producten. Wij helpen u zodat u de beste keuze maakt. Dat levert uiteindelijk tevreden klanten op en dat is primair onze doelstelling.

AA-Equipment/Launch Tech Benelux is in 1999 opgericht als dé specialist in levering en ondersteuning van diverse merken diagnosesystemen voor Auto's en Trucks en speciale voertuigen. Dit maakt het mogelijk om, afhankelijk van de diagnosebehoefte van de werkplaats, advies op maatwerk te geven. Onze klanten bestaan dan ook niet alleen uit universele werkplaatsen en dealer bedrijven. AA-Equipment/Launch Tech Benelux is namelijk ook hét adres voor schade herstelbedrijven, truck reparatie bedrijven, transport ondernemingen met een eigen werkplaats, overheid en automotive technische scholen.

Ondertussen heeft AA-Equipment/Launch Tech Benelux haar programma verder uitgebreid met een nieuwe lijn automotive special tools. Speciale gereedschappen die het werk vereenvoudigen en de kwaliteit verbeteren. De werkplaats kan zodoende effectiever werken, dus tijd besparen, waardoor het rendement van de werkplaats zal worden verhoogd.

Het AA-Equipment/Launch Tech Benelux programma bestaat uit:

 • PICO oscilloscopen en accessoires
 • LAUNCH en AUTOCOM diagnosesystemen voor personen- en lichte bedrijfsvoertuigen
 • JALTEST diagnosesystemen voor de transport sector
 • Automerk specifieke diagnosesystemen voor onder andere VAG, Opel/GM en BMW/Mini
 • E-OBD diagnose voor APK2 keuring
 • Pass Thru diagnosesystemen
 • Groot assortiment meetsystemen zoals multimeters, stroomtangen en break out boxen
 • Airco servicesystemen
 • ATF spoelmachines
 • Automotive special tools
 • Automotive trainingsapparatuur

AA-Equipment/Launch Tech Benelux staat hoog aangeschreven bij automotive technische scholen waarvoor het auto-trainingsapparatuur maakt en levert. Gedacht moet worden aan onder andere volledig operationele auto- en vrachtwagenmotoren met verschillende brandstoftoevoer systemen zoals benzine (MPI, FSI, TFSI, TSI enz.), diesel (TD, TDI, Common Rail, PD, PLD etc.) en hybride benzine elektrische aandrijving. Alle motoren zijn verkrijgbaar met pin-out faciliteiten en foutsimulaties waardoor studenten alle ins- en outs van moderne voertuigsystemen tijdens hun diagnosetraining leren.

Verder bestaat het assortiment uit ‘uitgeklede’ modellen van auto-onderdelen (zoals motoren, versnellingsbakken etc.) en trainingsborden en -simulatoren die gebaseerd zijn op OEM-componenten. Deze zijn speciaal ontworpen om technische studenten te onderwijzen bij de opbouw en onderdelen van auto-systemen zoals het motor controle systeem (benzine en diesel), ABS, SRS, etc.

Tot slot leveren wij aangepaste testapparatuur voor de controle en het testen van automatische versnellingsbakken voor Mercedes Benz en DSG versnellingsbakken van de VAG-groep. Op speciaal verzoek van de klant is het ook mogelijk op maat gemaakte diagnose apparatuur te leveren.

Waarom is AA-Equipment/Launch Tech Benelux uw partner?

 • AA-Equipment/Launch Tech Benelux kent geen van 8 tot 5 mentaliteit en hanteert zodoende ruime openingstijden.
 • Bovendien doet u zaken met échte vakmensen die weten waar ze over praten.
 • Bij eventuele vragen of onverhoopte problemen staat een eigen helpdesk altijd voor u klaar en kan er desgewenst een beroep worden gedaan op auto-technisch ondersteuning.
 • Bovendien geven we in de eigen showroom of op locatie demonstraties van de verschillende diagnosesystemen.

Dus bent u op zoek naar een professioneel diagnosesysteem, automotive special tools of werkplaats equipment: neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

AA-Equipment/Launch Tech Benelux: uw partner voor auto-elektronica diagnosesystemen, werkplaats equipment en automotive special tools

logo

AA-Equipment / 
Launch Tech Benelux BV

1e Tussendijk 17
5705 CG Helmond

Tel. 0492-525717

E: info@aa-equipment.nl