aa-equipment-contact-bl

Diagnose uit de praktijk

In onze diagnose- en supportcases lees je hoe onze eXperts uitdagende voertuigproblemen aanpakken.

20240216_134427_banner

07-07-2024

Škoda Octavia met vermogensverlies

Personenwagen

Een Škoda Octavia komt de werkplaats binnen met de storing dat het voertuig niet goed doortrekt. Het vermogen valt tijdens het optrekken ineens terug. Het ene moment is er veel vermogen, het andere moment weinig. Alsof het gaspedaal naar beneden getrapt wordt, vervolgens wordt losgelaten en weer wordt ingetrapt.

supportcase_techtip_jaquar_alldata_afbeelding02_gecomm

06-06-2024

Jaguar F-Pace met technische problemen

Personenwagen

Een Jaguar F-Pace uit 2018 ondervindt problemen met de verlichting, richtingaanwijzers en het ruitenwissersysteem. Deze systemen functioneren slechts sporadisch. De technicus maakt een scan van de voertuigsystemen, maar er worden geen foutcodes gevonden. De scan biedt helaas geen aanknopingspunten om het probleem verder te onderzoeken.

rooktest

23-05-2024

Volkswagen Tiguan met cilinderoverslag

Personenwagen

Een Volkswagen Tiguan (2008) start niet meer en het motorstoringslampje brandt. In de werkplaats wordt het voertuig uitgelezen. De aanwezige foutcode P03010 wijst op een cilinderoverslag op de 1e cilinder. De technicus heeft nieuwe injectoren geplaatst, aangezien er een injector open bleef staan.

ldws

21-05-2024

Diagnosehulp bij een DAF met een LDWS storing

Truck

Een DAF PX-7 Euro 6 geeft op het dashboard de melding ‘Lane departure systeem storing’. Na het uitlezen van de truck, komt de technicus niet verder vanuit de foutcode en het lezen van het elektrische schema. De technicus belt naar het CLEVER DiagnostiX supportteam, waar Erik Gubbels klaar staat om te helpen.

case-iveco-s-way-omslag

23-02-2024

Iveco S-Way met NOx-sensor probleem

Truck

Een Iveco S-Way kampt met een probleem in de NOx-sensor. In de motorregeleenheid is een foutcode opgeslagen: 000C98-05 NOx-sensor vóór diesel partikel filter (DPF), stroom te laag of onderbreking.

daf-xf-koelvloeistofsensor-omslag

21-02-2024

Probleem met koelvloeistofsensor van DAF XF

Truck

Een DAF XF Euro 6 uit 2019 heeft in de PCI (motorregelmodule) een DTC P0217, welke betrekking heeft tot de koelvloeistoftemperatuursensor. De waarde is geldig, maar boven normale werkbereik. Wat veroorzaakt dit probleem?

bmw-omslag

13-10-2023

BMW i3 met mysterieus opstartprobleem

Personenwagen

Een BMW i3 uit 2016 heeft opstartproblemen. Wanneer de eigenaar, na het starten, de auto in Ready-modus wil zetten, geeft het instrumentenpaneel een 'drivetrain'-foutmelding. Wat is er aan de hand waardoor er niet met de auto kan worden gereden? Het CLEVER DiagnostiX-team van AA-Equipment Support stelt de diagnose.

kia-niro-omslag

07-06-2023

Elektronische handrem schakelt ADAS uit

Personenwagen

Een Kia Niro Hybride uit 2019 is bij een schadebedrijf binnengekomen met een flinke schade aan de voorzijde. Bij het herstellen van de schade, is de Front Radar in de voorbumper vervangen. Dit radarsysteem maakt onderdeel uit van het ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) van het voertuig. Na het vervangen van de Front Radar, dient deze gecodeerd te worden zodat de radar weet welke opties nog meer in het voertuig zitten. Ook moet de radar gekalibreerd worden vanwege de fabrieksvoorschriften van Kia. Hierdoor kan het systemen functioneren zoals het is ontwikkeld.

mazda-3-omslag

08-06-2022

Dodehoekdetectiesysteem van Mazda 3 doet 'raar'

Personenwagen

Een Mazda 3 uit 2020 heeft lichte schade op de linker achterbumper. Om die te repareren, moeten de radarsensoren in de achterbumper gedemonteerd worden. Na het repareren en het terugplaatsen van de radarsensoren, moet het ADAS (Advanced Driver Assistance System) opnieuw gekalibreerd worden. Eén probleem: dat werkt niet. De stappen worden afgebroken. Het autobedrijf vraagt ons om hulp. Nick Smits, CLEVER eXpert Partner van AA-Equipment Support, schiet te hulp.

volvo-v40-omslag

01-04-2022

Storingen in Volvo V40 Cross Country bij aanzetten radio

Personenwagen

Een Volvo V40 Cross Country kampt met een vreemde storing. Als je de radio aanzet, lichten veel storingslampjes in het dashboard op. Radio uit? Niets aan de hand. Volgens de eigenaar is de storing zo’n 2 maanden geleden plotseling begonnen. Waarschuwingslampjes blijven uit, zolang de radio maar niet aangezet wordt. Wat veroorzaakt deze storingen en hoe kan dit worden opgelost? Het autobedrijf vraagt ons om hulp voor de juiste diagnose. Nick Smits, CLEVER eXpert Partner van AA-Equipment Support, pakt deze uitdaging graag aan en gaat op onderzoek uit.

daf-cf-euro-6-omslag

31-03-2022

Diagnosehulp bij probleem met BPV actuator

Truck

Een trucktechnicus heeft in de werkplaats een DAF CF Euro 6 met een probleem met de BPV actuator. Dit is een motorremklep in de uitlaat die via een stang bediend wordt door een elektrisch aangedreven actuator. Er is een bijgeluid in de actuator van de BPV, terwijl er geen foutcode aanwezig is. De technicus loopt even vast in zijn zoektocht naar de oorzaak van het probleem. Hij belt naar onze CLEVER DiagnostiX ServiceDesk voor technische ondersteuning. We nemen je mee tijdens de ondersteuning door eXpert Erik Gubbels.

ford-galaxy-omslag

13-10-2021

Ford Galaxy gaat niet meer op contact

Personenwagen

Een Ford Galaxy, die is uitgerust met een Keyless Entry systeem, gaat niet meer op contact en start niet meer. De start/stop knop reageert niet en er wordt geen melding gegeven dat de sleutel niet herkend wordt. De auto is recent verkocht door het autobedrijf, waarna deze klacht is ontstaan. Af en toe gaat de auto wel op contact, ook geeft hij soms een melding dat de sleutel niet herkend wordt. Daarnaast werkt de achteruitrijcamera maar af en toe. 

mazda-mx5-omslag

27-07-2021

Mazda MX-5 met onzichtbare draden

Personenwagen

Een Mazda MX-5 kampt met de klacht dat de automatische stand van de ruitenwissers het niet meer doet, daarnaast werkt de automatische verlichting niet meer. De klant is voorafgaand naar een collega-autobedrijf gegaan om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Daar werd geconcludeerd dat de regensensor defect was en waardoor deze is vervangen. Echter werkte het systeem hierna nog niet.

volkswagen-golf-gtd-omslag

10-06-2021

Volkswagen Golf GTD houdt in bij volle acceleratie

Personenwagen

De eigenaar van een Volkswagen Golf GTD kampt met een klacht. Bij rijden op hogere snelheden houdt de auto af en toe in bij volle acceleratie, dit is vooral het geval vanaf 100 km/h. De auto stottert niet echt, maar bij hogere snelheden zit een kleine dip in de auto. Het is een korte dip, waarbij het vermogen even wegvalt en meteen daarna weer begint. Onder de 100 km/h lijkt er geen probleem te zijn, al is er het vermoeden dat het ook af en toe bij 80 km/h gebeurt. De auto lijkt in turbodruk te variëren op deze snelheden.

bmw-f20-omslag

25-05-2021

Storingen bij BMW F20 118i met schadeverleden

Personenwagen

Een BMW F20 118i met schadeverleden kampt met problemen. De BMW is gekocht met schade, waarbij de auto rechtsvoor in elkaar zat. Om de schade te herstellen zijn er verschillende zaken vervangen, waaronder delen van het dashboard, aangezien de airbags waren uitgeklapt, en de koplamp rechtsvoor. Nadat de auto is opgebouwd (en opnieuw is gespoten) blijven er 2 klachten inzitten; de koplamp rechtsvoor en de stuurbekrachtiging werken niet.

bmw-320d-omslag

01-03-2021

Cabinetrillingen in een BMW 320D M Sport xDrive Touring bij hoge snelheid

Personenwagen

Voor de autotechnicus zijn er bepaalde voertuigproblemen waarvan je vooraf weet dat ze een echte uitdaging worden; waaronder cabinetrillingen. Klachten over voertuigtrillingen en -geluid zijn subjectief en hangen af van een aantal menselijke factoren, zoals tolerantieniveaus, verwachting en verkeerde interpretatie.

fiat-kobelco-omslag

19-09-2019

Fiat Kobelco E135 graafmachine met motoruitval

Graafmachine

Een Fiat Kobelco E135 graafmachine kampt met motoruitschakeling na bediening van het hydraulische systeem. De motor van de graafmachine valt met regelmaat uit na het bedienen van het hydraulische systeem, waarna de motor moeilijk te starten is. We zijn gevraagd om te assisteren om deze vervelende storing op te lossen.

toyota-auris-omslag

11-09-2019

Hybride Toyota Auris met accupakket koelsysteem probleem

Personenwagen

Een Toyota Auris hybrid met een actief hybride waarschuwingslampje. Een geheimzinnig geval. Letterlijk, want deze Toyota wordt ingezet voor surveillance en de cabine is op verschillende plekken voorzien van opnameapparatuur. De auto is undercover, daarom geen plaatjes van de Auris, maar wel van de storing en metingen. Kan de PicoScope het probleem oplossen?

ford-s-max-omslag

29-09-2019

Luchtmassasensor in Ford B-Max geeft storing

Personenwagen

Een relatief nieuw type luchtmassasensor, die alleen te vinden is in Ford EcoBoost-motoren, geeft een foutcode. Deze sensor heeft vier draden en is met 12 V gevoed via dezelfde zekering die ook de brandstofpomp van voeding voorziet. AA-Equipment Support pakt de scope erbij en probeert te achterhalen wat de oorzaak van deze storing is.

nissan-x-trial-omslag

01-08-2019

Nissan X-Trail met verstuiverprobleem

Personenwagen

Een Nissan X-Trail presteert na het warmlopen niet zo best meer en slaat af. Foutcodes wijzen naar alle diesel- injectoren. Wat doe je dan, op hoop van zegen alle injectoren vervangen? AA Equipment wordt ingeschakeld om eerst te zien of meting een duidelijke fout kan aanwijzen, voor een minder ingrijpende en vooral goedkopere reparatie. Wat kan de PicoScope hier aan het licht brengen?

mazda-cx3-omslag

24-05-2019

Een Mazda CX3 met 40 foutcodes

Personenwagen

Een Mazda CX3 (2015) met 40 foutcodes en brandende waarschuwingslampjes op het dashboard. Het garagebedrijf kan door al die lampjes ‘het licht’ niet meer zien, tijd om hulptroepen in te schakelen! AA-Equipment gaat de Mazda met PicoScope te lijf.

pico-audi-a6-omslag

30-11-2018

Audi A6 Quattro S Line met parkeerremprobleem

Personenwagen

Een Audi A6 zet de elektronische parkeerrem (EPB) af en toe niet vrij na een nachtje met aangetrokken handrem. Als de bestuurder het contact aan- en uit zet zijn de foutmeldingen verdwenen en werkt de rem weer normaal. Soms zet de auto z’n hakken in ’t zand en duurt het langer dan 20 minuten voordat de parkeerrem weer zin heeft om wat te doen. Steve Smith van Pico Technology pakt zijn scope erbij en gaat op zoek. Kan hij de oorzaak én de oplossing vinden?

tesla-roadster-omslag-01

26-07-2018

Tesla Roadster regenereert niet

Personenwagen

Tijdens het rijden met de Tesla Roadster branden de waarschuwingslampjes van de ABS en tractiecontrole (TC). De tractiecontrol werkt niet, en daardoor ook het regeneratief remmen niet. Met een actieradius tot gevolg. De waarschuwingslampjes blijven al ruim een week ongeacht buitentemperatuur en weersomstandigheden constant branden.

case-scania-truck

11-06-2018

Scania truck met groot vermogensverlies

Truck

Een 12.3 liter Scania R480 verschijnt in de werkplaats van AA-Equipment. Een waslijst aan klachten: de truck loopt te laag stationair, een variabel toerental, overslaan en pingelgeluid, veel rookuitstoot en sporadische foutcodes. Aan AA-Equipment de schone taak diagnose te stellen aan deze zware jongen.