banner-launch-adas-training

ADAS kalibratie trainingen

Steeds meer voertuigen beschikken over geavanceerde rijhulpsystemen die bestuurders helpen veiliger te rijden. Deze Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) zorgen ervoor dat voertuigen steeds slimmer worden. Denk aan radarsysteem aan de voor- en achterzijde van het voertuig, adaptieve cruisecontrol, achteruitrijcamera's en sensoren voor de dode hoek. Deze assistentiesystemen zijn ontworpen om de bestuurder tijdens het rijden veiligheid en comfort te bieden. Om correcte werking te kunnen garanderen, is het van groot belang dat deze systemen regelmatig worden gecontroleerd en juist worden afgesteld. Door het toenemend gebruik van ADAS-systemen, moeten ADAS kalibraties steeds vaker worden uitgevoerd. Hoe voer je deze ADAS kalibraties correct uit met jouw ADAS kalibratie apparatuur? Onze trainingen helpen jou hierbij.

Launch ADAS-kalibratie Toepassingstraining

Met de ADAS-kalibratieapparatuur van Launch ben je in staat om Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) van personenauto's te kalibreren. Om efficiënt en prettig te kunnen werken, is het belangrijk om gedegen kennis te hebben van zowel de apparatuur, als de software en de systemen binnen de voertuigen. Alleen dan kunnen zoveel mogelijk handelingen zelf worden verricht. Hoe zorg je dat je deze geavanceerde apparatuur, die beschikt over tal van functies en mogelijkheden, efficiënt inzet tijdens jouw dagelijkse werkzaamheden?


Om technici hierbij te helpen hebben wij een speciale toepassingstraining ontwikkeld. Onze training biedt een brede basis en verdiepingsslag ten aanzien van het gebruik van onze Launch ADAS-kalibratieapparatuur.

Middels ons CLEVER DiagnostiX supportteam, kunnen wij jou voorzien van technische ondersteuning en trainingen op diverse niveaus. Deze toepassingstraining wordt gegeven worden door één van onze CLEVER eXperts, die onderdeel uitmaken van ons ServiceDesk-team en jou dagelijks te woord staan.

launch-adas-training-3

Wat kun je verwachten van deze training?

Tijdens deze training leer je om te gaan met de diverse ADAS-systemen in voertuigen en de ADAS-kalibratieapparatuur en -software. Hierbij zullen diverse facetten aan bod komen en gaan we samen aan de slag met verschillende praktijkopdrachten. Denk hierbij aan:


 • waarom en wanneer het noodzakelijk is om ADAS te kalibreren;
 • meer over ADAS-wetgeving;
 • diverse ADAS herkennen en onderscheiden;
 • het verschil tussen dynamische- en statische kalibratie (incl. tips & tricks);
 • tips & tricks bij het snel én goed fixeren van het ADAS-bord voor het voertuig;
 • welke verdere voorbereiding en werkzaamheden dienen te gebeuren voorafgaand aan een ADAS-kalibratie;
 • tips & tricks t.a.v. de toepassing van de kalibratiesoftware;
 • kalibreren van camera’s en radarsystemen (niet alleen aan de voorkant van het voertuig);
 • controleren en afstellen van Night Vision systemen;
 • controleren en afstellen van Matrix koplampen;
 • gebruik van extra ADAS tools, zoals de hoekreflector en Around View Panelen voor het kalibreren van o.a. radarsystemen, blinde hoek detectie en camera’s rondom het voertuig.


Indien je meer uit jouw ADAS-kalibratieapparatuur wilt halen en hier zo efficiënt mogelijk mee wilt omgaan, is deze training een aanrader!

Wat vinden de deelnemers van deze training?

Deze training wordt gemiddeld gewaardeerd met een 8,8.


"Goede, duidelijke training, hulp bij vragen, perfect samen met de praktijk."


"Leerzame dag!"


"De ADAS training bij AA-Equipment is gezellig en vol nuttige informatie."Deelnemen aan deze training

Wil jij deelnemen aan onze Launch ADAS-kalibratie Toepassingstraining? Schrijf je dan in voor de eerstvolgende training:

launch-adas-training-1
launch-adas-training-1
launch-adas-training-4
launch-adas-training-4
launch-adas-training-2
launch-adas-training-2

Kunnen wij je helpen?


Wil je meer weten over een bepaald product of onze diensten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag bij vragen of advies.

Contact

CLEVER DiagnostiX ServiceDesk:

Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: