Diagnose bij voertuigen met ongewenste trilling en geluid

Je klant komt met een voertuig met vervelende trilling of geluid naar de werkplaats. Hoe achterhaal je als technici de oorzaak?


Een klant komt je werkplaats binnen met een probleem. In zijn auto is een ongewoon geluid hoorbaar en hij vraagt aan jou om dit op te lossen. Maar waar komt het geluid precies vandaan en wat is de oorzaak? Om bij gevallen zoals deze de juiste diagnose te stellen, heeft Pico Technology apparatuur om trillingen en geluid te analyseren.


Pico NVH voor meten van trillingen en geluid

De Pico NVH (Noise, Vibration en Harshness) apparatuur is bijzonder geschikt om bronnen te vinden van vervelende trillingen en geluiden, die alleen optreden terwijl het voertuig wordt bestuurd. De NVH-set wordt in combinatie met één van onze Pico Automotive oscilloscopen gebruikt en voor de proefrit aangebracht op het voertuig. Na de proefrit kan er een weergave worden gemaakt van de verzamelde gegevens. Door deze gegevens pas bij terugkeer in de werkplaats te analyseren, blijft de aandacht van de bestuurder tijdens de proefrit op de weg. De waardevolle gegevens van de opname worden vergeleken met eerdere opnames of tegen donorvoertuigen, en zo het probleem van het voertuig uitlichten. De genomen metingen geven jou als technici de informatie die nodig is om verder te gaan met reparatie.

pico-nvh-set-04

Pico NVH

Kortom, met de Pico NVH diagnose producten maak je een weergave van opgenomen signalen en vindt je de oorzaak van het probleem. Hieronder staan enkele typische scenario's waarin het meetsysteem je tijd en geld kan besparen:

  • Trillingen van de cabine op snelheid
  • Motortrillingen over het gehele toerentalbereik
  • Koppeling schokken of trilling
  • Piepen van transmissie en lager
  • Lawaaierige hulpaandrijving
  • Schokkende remmen
  • Stuur trillingen


Meer weten over deze oplossing voor vele geluid- en trilling problemen in voertuigen? Bekijk hier de producten of vraag advies.


Oplossingen voor dealer bedrijven en universele werkplaatsen 

AA-Equipment Support is de officiële leverancier van de Pico Automotive diagnose oplossingen voor dealer bedrijven en universele werkplaatsen. Onze specialisten geven ook Pico trainingen op locatie.


Wil je alles uit jouw diagnose halen? Laat het ons weten!

Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: