banner-vdo-2

Tachograaf en fleet management oplossingen

Een tachograaf is apparaat dat veelal in vrachtwagens, en vanaf 2026 ook in lichte bedrijfswagens, is gemonteerd en verschillende soorten data registreert en opslaat, waaronder rijafstand, snelheid en rijtijd. Een tachograaf registreert specifiek de rij- en rusttijden van beroepschauffeurs. De chauffeur en het bedrijf moeten deze registratiebestanden opslaan en bij controle aan kunnen bieden.


VDO behoort tot de top 3 leveranciers welke producten leveren aan voertuig en industriële motorische fabrikanten. Het merk VDO is onderdeel van Continental. Als geautoriseerde VDO Partner helpen wij fleetowners en werkplaatsen met professioneel advies, verkoop en service van VDO producten en diensten. Zo leveren wij digitale tachograaf oplossingen die verder gaan dan voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Naast het leveren van tachografen, voorzien wij werkplaatsen van apparatuur voor het onderhouden van tachografen. Denk aan apparatuur voor inbouwen van tachografen en kalibreren.


Ons VDO assortiment bestaat uit:

  • Tachografen
  • Oplossingen voor het downloaden van tachograafdata
  • Opslag en analyse van tachograafdata
  • Fleetoplossingen voor het beheren van je gehele wagenpark
  • Werkplaatsapparatuur voor inbouwen en ijken van tachografen


Heb je vragen over onze oplossingen, wil je een demo of advies? Neem dan contact met ons op en een van onze vakmensen geeft je deskundig en persoonlijk advies.

vdo-tachograaf-01

Oplossingen voor fleetowners

VDO Fleet

Zware vrachtwagens, bussen en lichte bedrijfsvoertuigen in het beroepsgoederenvervoer moeten een digitale tachograaf hebben. Een tachograaf registreert de rij- en rusttijden, de snelheid en de afgelegde afstand van een voertuig. Je bent verplicht om een tachograaf en bestuurderskaart op tijd uit te lezen. Voor het downloaden en archiveren van gegevens van de digitale tachograaf en de bestuurderskaart hebben we handige download-oplossingen.

Oplossingen voor tachograaf service partners

VDO Werkplaats

Tachografen worden ingebouwd en onderhouden door gecertificeerde, wettelijk erkende werkplaatsen. Voor VDO Tachograaf Service Partners (TSP'ers) bieden we een uitgebreid assortiment aan werkplaatsapparatuur en verbruiksartikelen voor het inbouwen en ijken van tachografen. Ontdek onze oplossingen van het merk VDO:


  • benodigdheden voor inbouwen van tachografen
  • IJK-apparatuur en benodigdheden voor ijken en onderhouden van tachografen
vdo-workshoptab2-01

Mobility Package

Recente wijzigingen in de wetgeving hebben geleid tot de introductie van de nieuwste versie van de slimme tachograaf, bekend als versie 2. Voor VDO is dit de DTCO 4.1. Met deze tachograaf kunnen alle grensovergangen incl. laad- en losmomenten vastgelegd worden, zodat ook cabotage-activiteiten gecontroleerd kunnen worden.


Sinds 21 augustus 2023 is de smart tachograaf type 2 verplicht in alle nieuw geregistreerde bedrijfswagens zwaarder dan 3,5 ton. Binnen twee jaar zullen stapsgewijs ook alle bestaande bedrijfswagens van een retrofit smart tachograaf voorzien moeten worden. Per juli 2026 zijn ook de bedrijfswagens boven de 2,5 ton aan de beurt.


Ben je een transporteur en heb je vrachtauto’s met tachografen, of ben je een Tachograaf Service Punt (TSP) die tachografen inbouwt, serviced en ijkt? Deze grote veranderingen hebben impact op jouw wagenpark of werkzaamheden in de werkplaats. Dat betekent dus anticiperen. Als VDO partner, begeleiden we je hier graag bij.

Ben je opzoek naar tachograaf en fleet management oplossingen?

Wil je meer informatie, een demo of een offerte aanvragen? Wij helpen je graag.

Hartelijk bedankt voor het invullen van ons contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Kunnen wij je helpen?


Wil je meer weten over een bepaald product of onze diensten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag bij vragen of advies.

Contact

CLEVER DiagnostiX ServiceDesk: