banner-vdo-2

VDO tachografen en werkplaatsapparatuur

VDO behoort tot de top 3 leveranciers welke producten leveren aan voertuig en industriële motorische fabrikanten. Het merk VDO is onderdeel van Continental. Als geautoriseerde VDO Partner helpen wij jou met professioneel advies, verkoop en service van VDO producten en diensten. Zo leveren wij digitale tachograaf oplossingen die verder gaan dan voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Naast het leveren van tachografen, voorzien wij werkplaatsen van apparatuur voor het onderhouden van tachografen. Denk aan apparatuur voor inbouwen van tachografen en kalibreren.


Wij helpen jou de uitdagingen van de markt aan te gaan, nu en in de toekomst.


Ons VDO assortiment bestaat uit:


  • Tachografen
  • Oplossingen voor het downloaden van tachograafdata
  • Opslag en analyse van tachograafdata
  • Fleetoplossingen voor je gehele wagenpark
  • Werkplaatsapparatuur voor inbouwen en ijken van tachografen
vdo-tachograaf-01

Oplossingen voor fleetowners

VDO Fleet

Zware vrachtwagens, bussen en lichte bedrijfsvoertuigen in het beroepsgoederenvervoer moeten een digitale tachograaf hebben. Een tachograaf registreert de rij- en rusttijden, de snelheid en de afgelegde afstand van een voertuig. Je bent verplicht om een tachograaf en bestuurderskaart op tijd uit te lezen. Voor het downloaden en archiveren van gegevens van de digitale tachograaf en de bestuurderskaart hebben we handige download-oplossingen.

Oplossingen voor tachograaf service partners

VDO Werkplaats


Tachografen worden ingebouwd en onderhouden door gecertificeerde, wettelijk erkende werkplaatsen. Voor VDO Tachograaf Service Partners (TSP'ers) bieden we een uitgebreid assortiment aan werkplaatsapparatuur en verbruiksartikelen voor het inbouwen en ijken van tachografen. Ontdek onze oplossingen van het merk VDO:


  • benodigdheden voor inbouwen van tachografen
  • IJK-apparatuur en benodigdheden voor ijken en onderhouden van tachografen
vdo-workshoptab2-01

Mobility Package

Recente wijzigingen in de wetgeving hebben geleid tot de introductie van de nieuwste versie van de slimme tachograaf, bekend als versie 2. Voor VDO is dit de DTCO 4.1. Met deze tachograaf kunnen alle grensovergangen incl. laad- en losmomenten vastgelegd worden, zodat ook cabotage-activiteiten gecontroleerd kunnen worden.


Sinds 21 augustus 2023 is de smart tachograaf type 2 verplicht in alle nieuw geregistreerde bedrijfswagens zwaarder dan 3,5 ton. Binnen twee jaar zullen stapsgewijs ook alle bestaande bedrijfswagens van een retrofit smart tachograaf voorzien moeten worden. Per juli 2026 zijn ook de bedrijfswagens boven de 2,5 ton aan de beurt.


Ben je een transporteur en heb je vrachtauto’s met tachografen, of ben je een Tachograaf Service Punt (TSP) die tachografen inbouwt, serviced en ijkt? Deze grote veranderingen hebben impact op jouw wagenpark of werkzaamheden in de werkplaats. Dat betekent dus anticiperen. Als VDO partner, begeleiden we je hier graag bij.

Heb je interesse in VDO?

Wil je meer informatie over de producten van VDO, een demo of een offerte aanvragen? Wij helpen je graag.

Hartelijk bedankt voor het invullen van ons contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Gerelateerde artikelen

vdo-tachograaf-inbouwen-nieuws

Voorbereid op de verplichte retrofit: inbouwen en kalibreren van de smart tachograaf 2

Sinds 21 augustus 2023 is de smart tachograaf type 2 verplicht in alle nieuw geregistreerde bedrijfswagens zwaarder dan 3,5 ton. Binnen twee jaar zullen stapsgewijs ook alle bestaande bedrijfswagens van een retrofit smart tachograaf voorzien moeten worden. Per juli 2026 zijn ook de bedrijfswagens boven de 2,5 ton aan de beurt.

vdo-tachograaf-nieuws

Op tijd klaar voor de Mobility Package: wat staat je te wachten?

Als onderdeel van de Mobility Package is een nieuwe reeks regels voor de wegvervoersector in de hele EU van toepassing geworden. Een belangrijk onderdeel daarbij is het cabotagevervoer inzichtelijk te maken. Daarom is een nieuw type tachograaf noodzakelijk die onder meer de grensovergangen registreert. Stapsgewijs wordt deze 2e generatie slimme tachograaf verplicht voor internationaal vervoer voor alle voertuigen vanaf 2,5 ton.

vdo-mobility-packages-nieuwe-regel-nieuws

Nieuwe regels voor wegtransport | Mobility Package

Sinds 8 juli 2020 is het Mobility Package 1 (Mobiliteitspakket) van kracht. Dit pakket van maatregelen moet de regelgeving voor wegtransport binnen de EU gelijkstellen en daarmee de werkomstandigheden voor chauffeurs, de concurrentieverhoudingen en de verkeersveiligheid verbeteren. Het omvat veel verschillende nieuwe regels voor de transportsector, waarvan de inwerkingtreding over meerdere jaren is verspreid. De eerste regelingen, waaronder over rij- en rusttijden en cabotage, zijn al ingegaan. Wat zit eraan te komen?

Kunnen wij je helpen?


Wil je meer weten over een bepaald product of onze diensten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag bij vragen of advies.

Contact

CLEVER DiagnostiX ServiceDesk: