Auto ADAS kalibratie met Autocom

Met het groeiende aantal geavanceerde rijhulpsystemen, zoals automatisch noodremmen of waarschuwingen voor het verlaten van de rijstrook, wordt het vervangen van voorruiten steeds complexer.

Mobiel en flexibel

Om deze rijhulpsystemen goed te kunnen afstellen voor correcte werking, dienen deze systemen gekalibreerd te worden. ADAS kalibraties uitvoeren vereist het gebruik van een optisch aanpassingsapparaat, referentiepanelen en een diagnoseapparaat. Hiervoor heeft Autocom een mobiele product oplossing ontwikkeld die specifiek is ontworpen voor de kalibratie van assistentiesystemen op de meeste automerken. De Autocom ADAS CARS kalibratieapparatuur is ideaal voor glas- en reparatiewerkplaatsen.

De speciale kalibratieborden zijn dubbelzijdig bedrukt en kunnen worden gebruikt als doelen voor verschillende voertuigen. Als je één kalibratiebord aanschaft kun je het dus bij twee verschillende merken gebruiken. Het frame is zo ontwikkelt dat het breed genoeg is om het zelf te kunnen gebruiken voor transportvoertuigen, zoals LCV (lichte bedrijfswagens).

Autocom adas kalibratie auto 03

Autocom ADAS CARS kalibratie:

  • Snelle installatie
  • Tijdbesparend 
  • Gebruiksgemak
  • Eenmansbediening
  • Maximale flexibiliteit
  • Test en kalibreer voertuigen van verschillende formaten

Hoe werkt het?

Gebruik tijdens het testen van een geavanceerd rijhulpsysteem, zoals bijvoorbeeld camera's, de kalibratieborden als referentiepunt na gegeven metingen van de OE. Activeer de camerakalibratie in de Autocom CARS-software.

De camera leest het doelpatroon voor het specifieke voertuig. En wordt vervolgens verwerkt door de camera-eenheid door te bevestigen dat de waarden correct zijn. Als de camera-unit waarden buiten de tolerantie vindt, zal het systeem dit merken en een DTC (foutcode) geven in de software. Er wordt ook een waarschuwingslampje in het voertuig weergegeven.

Autocom adas kalibratie auto 01 Autocom adas kalibratie auto 02

Meer weten over deze apparatuur? Neem contact op met onze specialisten.

logo

AA-Equipment Support B.V.

1e Tussendijk 17
5705 CG Helmond
Nederland


T: +31 (0) 492 525 717

E: info@aa-equipment.nl 

 

Support:

Neem contact op met onze CLEVER DiagnostiX ServiceDesk:

  T: +31 (0) 85 076 5000

WhatsApp: +31 (0) 6 108 639 30