Eenvoudig managen van tachograafdata

Ben je een transporteur of eigenaar van een vrachtwagen, dan weet je dat het bijhouden van tachograafdata onontkomelijk is. Bij zakelijk gebruik van zware bedrijfswagens en toekomstig ook lichtere bedrijfswagens, moet je namelijk een tachograaf gebruiken en de bijbehorende data op orde hebben.


Is dit niet op orde? Dan kan het boetes van duizenden euro’s opleveren. Dit niet alleen als gevolg van het overschrijden van de rij- en rusttijden. Ook bij misbruik of verkeerd gebruik van de tachograaf, of dit nu wel of niet bewust is.


Grip op jouw wagenpark

Als werkgever ben je verplicht om bij jouw chauffeurs na te gaan of alle data aanwezig is, klopt en dat men zicht houdt aan diverse regels. Wordt dit niet gedaan, dan is de werkgever altijd verantwoordelijk. En we kennen het allemaal wel, het is druk en dan komt het er niet van om de tachograaf uit te lezen en de data te bekijken. Het neemt toch telkens weer tijd in beslag en als we de tijd gevonden hebben, is het voertuig net weer op pad. Elke 90 dagen moet de tachograafdata uitgelezen en opgeslagen worden. Met een beetje pech heeft de periode van 3 maanden 92 dagen en kom je 2 dagen tekort. Ons advies hierin is om elke maand de tachograafdata uit te lezen. Je hebt dan altijd recente data tot jouw beschikking. Er komt dus nogal wat bij kijken. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je dat je grip hebt op jouw wagenpark? En dus voldoet aan alle regels die hierbij komen kijken.


De passende oplossing voor ieder wagenpark

Als Partner-in-Business van VDO, kan AA-Equipment Support jou adviseren over de producten die in jouw situatie het beste passen. Wij leveren verschillende oplossingen en ondersteunen je graag bij het gebruik daarvan. Daarnaast houden wij je graag op de hoogte van nieuwe wetswijzigingen.


Wil je alleen jouw data downloaden en kunnen controleren en, indien nodig, jouw chauffeur bijsturen? Óf wil je een stap verder gaan en zelfs proactief kunnen managen, waarbij je jouw wagenpark ook nog eens optimaler kunt inzetten? Dan kunnen onze telematica-oplossingen hier goed bij helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan track & trace mogelijkheden. En wil je vooraf kunnen zien hoe lang jouw chauffeur nog mag rijden volgens de rij- en rusttijdenwet? Dit zijn slechts twee voorbeelden van wat onze telematicafunctionaliteit kan bieden. Met regelmaat worden wij benaderd door bedrijven die met deze vraagstukken spelen. Dat kan elk bedrijf zijn. Of je nu 1 voertuig of een groter wagenpark heeft, bij ons kun je terecht voor meerdere op maat oplossingen.


Handmatig of automatisch

Heb je niet al te veel voertuigen? Dan is handmatig downloaden van data op vaste moment een prima oplossing. Maar dit kan ook makkelijker. Met het ProConnect systeem van VDO worden jouw chauffeursdata en tachograafdata automatisch gedownload en online opgeslagen. Je kunt dit systeem o.a. uitbreiden met real-time tracking, waarmee je een volledig en actueel overzicht van de status van jouw wagenpark hebt. Ook zie je hiermee wat de afgelegde rijtijd is en hoeveel beschikbare tijd een chauffeur nog heeft. Hiermee kun je snel inspelen op vragen van jouw klanten. Koppel je daarnaast jouw ProConnect aan het Analyseprogramma TIS-Web, dan zie je ook meteen wat de status is van de downloadbestanden en kun je alle data in detail bekijken. Er zijn voor jou dan geen verrassingen meer en je bent altijd up-to-date!

managen-tachograafdata-vdo-aa-equipment-support

Jouw partner voor tachografen, telematica en mobielhouden van jouw wagenpark

Wil je meer weten over een passende oplossing voor jouw wagenpark of wil je weten welke wetswijzigingen weer voor de deur staan? Als VDO Partner adviseert AA-Equipment Support jou graag over de mogelijkheden om eenvoudig en optimaal in control te blijven. Van het downloaden van de data tot het beheren en analyseren hiervan. Samen zorgen we ervoor dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan bij een controle en dat je meer rendement kunt maken op jouw wagenpark. Daarnaast ondersteunt ons CLEVER DiagnostiX supportteam jou graag bij vragen over de apparatuur, toepassing daarvan en data-uitdagingen. Zo heb je alle Informatie, Kennis én Apparatuur tot jouw beschikking. 


Voorbereid op de slimme tachograaf

Er staat veel te veranderen op het gebied van tachografen. Je kent vast de voorloper van de digitale tachograaf nog wel; de tachograafschijf. Deze komen steeds minder vaak voor en hier gaan we binnenkort helemaal afscheid van nemen. Met het Europese besluit van vorig jaar, gaan ook de lichte bedrijfswagens (vanaf 2,5 ton) welke ingezet worden op internationaal vervoer, in aanmerking komen voor een tachograaf. En gaan we hiermee ook een nieuwe slimme tachograaf krijgen. Hier wil je toch ook op voorbereid zijn?


Wist je dat?

Ook ten aanzien van problemen aan jouw voertuigen kun je bij ons team terecht. Wij ondersteunen reeds enkele honderden expediteurs met eigen werkplaats en onderhoudsbedrijven met hun dagelijkse reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Wij leveren hiervoor diverse trainingen, ondersteuning (telefonisch of online) en diagnoseapparatuur. Zelfs remote programmeren behoort inmiddels tot de mogelijkheden. Op deze manier kunnen nagenoeg alle werkzaamheden in eigen werkplaats worden uitgevoerd en blijft het wagenpark optimaal mobiel.  


Ben jij op zoek naar een partner die samen met jou uitdagingen op het gebied van tachografen en telematica aan gaat? Laat het ons weten. Onze specialisten helpen je graag met een passende oplossing.

Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: