Slimme tachografen ijken met VDO Workshop Tab

De slimme tachograaf kom je steeds vaker tegen in de truckwerkplaats. Met de komst van deze nieuwe generatie digitale tachograaf, waarmee elke nieuw geregistreerde vrachtwagen sinds 15 juni 2019 moet worden uitgerust, is het nodige veranderd rondom het inbouwen, testen en ijken hiervan.


Wil je vrachtwagens die zijn uitgerust met de smart tacho onderhouden, dan moet jouw werkplaatsapparatuur toereikend zijn. Steeds meer werkplaatsen kiezen er dan ook voor om apparatuur aan te schaffen om ook deze slimme tachograaf te kunnen ijken. Zo kun je jouw klanten de juiste service (blijven) bieden.


IJkapparatuur voor slimme tachograaf

Om truck onderhoudsbedrijven hierbij te helpen, levert AA-Equipment Support, Partner in Business van VDO, de complete uitrusting om tachografen te kunnen ijken. Onlangs hebben wij weer twee werkplaatsen hiermee mogen voorzien. Wij hebben hier een complete set geleverd van de VDO Workshop Tab inclusief randapparatuur. Met de Workshop Tab zijn deze werkplaatsen in staat om alle typen tachografen van VDO te ijken, zowel de eerste generatie (Annex 1B tachografen) als de nieuwste generatie slimme tachografen (Annex 1C tachografen). Daarnaast ondersteunt het ook Stoneridge en EFAS tachografen middels een optionele licentie.

vdo-workshop-tab-slimme-tachograaf-01-nb
vdo-workshop-tab-slimme-tachograaf-02-nb

Alles-in-één tachograaf oplossing

Met de Workshop Tab heeft jouw werkplaats een alles-in-één tachograaf oplossing in huis. Deze gebruiksvriendelijke tool leidt je probleemloos door het kalibratieproces en is in staat om manipulatiechecks uit te voeren. Alle informatie wordt verzameld en samengevat in het ijkrapport. Daarnaast geeft het toegang tot de nieuwste tachograaf inbouwinstructies en de up-to-date tachograaf vervangingslijst. Recente wetgevingen en software updates worden automatisch door de Workshop Tab geïmplementeerd en uitgevoerd, zo blijf je actueel.


Naast de ijkapparatuur, leveren wij ook de verbruiksartikelen om de ijkingen, ofwel kalibraties, uit te voeren. Bij vragen rondom de toepassing van onze apparatuur of andere technische uitdagingen, staat ons CLEVER DiagnostiX supportteam voor je klaar.

Ook weten wat we voor jou kunnen betekenen om jouw werkplaats gereed te maken voor de slimme tachograaf? Neem contact op met onze VDO-specialisten.

vdo-workshop-tab-slimme-tachograaf-03-nb

Meer informatie

Wil je meer informatie? Vraag advies aan onze productspecialisten.

Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: