Wat doen we

Nieuws

Voorbereid op de verplichte retrofit: inbouwen en kalibreren van de smart tachograaf 2

Voorbereid op de verplichte retrofit: inbouwen en kalibreren van de smart tachograaf 2

Sinds 21 augustus 2023 is de smart tachograaf type 2 verplicht in alle nieuw geregistreerde bedrijfswagens zwaarder dan 3,5 ton. Binnen twee jaar zullen stapsgewijs ook alle bestaande bedrijfswagens van een retrofit smart tachograaf voorzien moeten worden. Per juli 2026 zijn ook de bedrijfswagens boven de 2,5 ton aan de beurt.

LEES VERDER >

Gebruikerservaring: APK2 scantool met OBFCM-rapportage

Gebruikerservaring: APK2 scantool met OBFCM-rapportage

Het is nog geen 1 januari 2024 (want dan gaat RDW handhaven), maar toch kon Wim van Dijk van Garage Remko niet langer wachten. Zijn klant gaat voor langere tijd naar Spanje en wilde nog even snel een APK2 voor zijn diesel, inclusief de OBFCM-rapportage. Met de hulp van AA-Equipment Support lukte dat. Hoe deden ze dat?

LEES VERDER >

Gebruikerservaring: Meer omzet met Autocom ICON

Gebruikerservaring: Meer omzet met Autocom ICON

Met de nieuwe Autocom ICON los je nog meer autoproblemen in de eigen werkplaats op. Arnold Tip van Vakgarage Tip legt uit hoe Secure Gateway, Pass-Thru en DoIP - standaardfuncties op de nieuwe ICON - zijn bedrijf helpen.

LEES VERDER >

Op tijd klaar voor de Mobility Package: wat staat je te wachten?

Op tijd klaar voor de Mobility Package: wat staat je te wachten?

Als onderdeel van de Mobility Package is een nieuwe reeks regels voor de wegvervoersector in de hele EU van toepassing geworden. Een belangrijk onderdeel daarbij is het cabotagevervoer inzichtelijk te maken. Daarom is een nieuw type tachograaf noodzakelijk die onder meer de grensovergangen registreert. Stapsgewijs wordt deze 2e generatie slimme tachograaf verplicht voor internationaal vervoer voor alle voertuigen vanaf 2,5 ton.

LEES VERDER >

Nieuw in APK: uitlezen brandstofverbruik

Nieuw in APK: uitlezen brandstofverbruik

Wat is het werkelijke brandstof-/energieverbruik van het Europese wagenpark? Wegens een nieuwe Europese regelgeving moeten alle Europese lidstaten brandstof-/energieverbruiksgegevens van hun nationale wagenpark registreren en opsturen naar het Europees Milieuagentschap. Het uitlezen van het brandstof-/energieverbruik wordt een nieuw onderdeel van de APK. Dit brengt veranderingen met zich mee voor alle APK keuringsstations. Wat houdt dit in?

LEES VERDER >

Bezoek ons op Auto Prof op 31 januari t/m 2 februari

Bezoek ons op Auto Prof op 31 januari t/m 2 februari

Binnenkort vindt Auto Prof, dé vakbeurs voor de Automotive aftersales branche, weer plaats. Wat zijn de ontwikkelingen in de branche? Wij nodigen je graag uit om een bezoek te brengen aan onze stand. Zien we je daar?

LEES VERDER >

Onze merken

Sinds 21 augustus 2023 is de smart tachograaf type 2 verplicht in alle nieuw geregistreerde bedrijfswagens zwaarder dan 3,5 ton. Binnen twee jaar zullen stapsgewijs ook alle bestaande bedrijfswagens van een retrofit smart tachograaf voorzien moeten worden. Per juli 2026 zijn ook de bedrijfswagens boven de 2,5 ton aan de beurt. Hiermee komt een enorme hoeveelheid werk af op de werkplaatsen waar de tachografen moeten worden vervangen. Daarnaast zullen verschillende bedrijven, die lichte bedrijfswagens verkopen en/of onderhouden, overwegen om zelf tachografen in te gaan bouwen en ijken. Wat vraagt dit van deze werkplaatsen en hoe bereid je je slim voor op de verplichte retrofit?

Lees meer

Aanvragen activatiecode OBFCM-software

Gefeliciteerd met jouw nieuwe APK2 EOBD reader! Vul onderstaande gegevens in om de benodigde activatiecode te ontvangen ter activering van de OBFCM-software. Je ontvangt de activatiecode vervolgens zo spoedig mogelijk per mail.

Uitlezen brandstofverbruik nieuw onderdeel APK

Het uitlezen van brandstof-/energieverbruik wordt een nieuw onderdeel van APK. Hoe gaan we brandstof-/energieverbruik uitlezen en doorgeven? Wat betekent dit nieuwe APK-onderdeel voor de werkplaats? AA-Equipment Support heeft twee oplossingsrichtingen.

Vanaf 20 mei 2023 moeten alle EU-lidstaten het energieverbruik van personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s verzamelen tijdens de APK. De EU kan zo controleren of voertuigen tijdens het gebruik, blijven voldoen aan het brandstofverbruik en emissie, zoals door de fabrikant opgegeven bij het verkrijgen van de Europese typegoedkeuring.

Sinds 1 januari 2021 worden alle auto’s uitgerust met On‑Board Fuel Consumption Monitoring (OBFCM). Dit systeem registreert het brandstof/energieverbruik. De APK2-erkenninghouders kunnen die OBFCM via de EOBD uitlezen en die gegevens doorsturen naar RDW. Dat betekent in de praktijk dat vanaf 1 januari 2024 de eerste diesels (inclusief plug‑in hybridevarianten) en LPG-auto’s met dit systeem APK-plichtig zijn; de benzine auto’s (inclusief plug‑in hybridevarianten) volgen een jaar later. APK-erkenningshouders hebben hiervoor speciale software of apparatuur nodig om te kunnen voldoen aan deze nieuwe APK2-eis.

>> Lees hier meer over de nieuwe regelgeving.

Welke oplossingen zijn er?

AA-Equipment Support heeft twee oplossingen, waarmee autobedrijven goed voorbereid zijn. De eerste oplossing bestaat uit drie scantools, die los en zelfstandig zijn te gebruiken. De tweede oplossing is een software-update voor de huidige Autocom en Launch diagnosetesters.

Nieuwe generatie APK2 EOBD scantools

AA-Equipment Support introduceert drie nieuwe scantools: twee van Launch, één van Autocom. Deze nieuwe generatie APK2 EOBD readers zijn allemaal voorzien van OBFCM uitleessoftware en automatische rapportage aan de RDW. Uiteraard kun je hiermee ook de volledige EOBD-scan uitvoeren, zoals we die nu kennen binnen de APK2, waaronder de welbekende readiness test.

Launch APK2 EOBD reader EVO en MOT

De directe vervanger van de welbekende APK2 EOBD reader is de Launch APK2 EOBD reader EVO. Dit is eveneens weer een kleine en handzame handheld scantool, echter nu uitgevoerd met een 5 inch werkplaatsbestendig touchscreen. Het biedt, naast de APK-software, ook nog eens een handige set aan servicegerelateerde diagnosefuncties en communiceert middels een kabelverbinding met de auto.

De grotere broer van de EVO is de Launch APK2 EOBD reader MOT. Deze communiceert door middel van Bluetooth en komt met een 10.1 inch touchscreen. Deze uitvoering is, naast de APK-software voorzien van zeer uitgebreide servicegerelateerde diagnose, reset- en kalibratiefuncties.

Launch APK2 EOBD Reader EVO actie 1600px
De nieuwe generatie APK2 EOBD readers is al helemaal klaar voor de nieuwe APK-eis.

Autocom APK2 EOBD reader AIR

De oplossing van Autocom is de nieuwe Autocom AIR. AIR is een unieke cloudgebaseerde oplossing voor smartphone/tablet en communiceert via Bluetooth (middels de bekende Autocom ICON interface). Het is tevens uitgerust met speciale fraudecheck-software - dat overigens ook door de RDW en Dekra gebruikt wordt - om te controleren of er geknoeid is aan het VIN of kilometerstand van het voertuig. Ideaal bij de aankoop of inruil van auto’s en als extra advies aan de klant.

Autocom APK2 EOBD reader AIR 1 1600
Autocom komt met een cloudgebaseerde oplossing waarmee je van jouw smartphone/tablet een APK2 scantool maakt.

De software update

De nieuwe APK2-software, waarmee de nieuwe generatie APK2 EOBD readers van Launch en Autocom zijn voorzien, is ook beschikbaar als update voor bestaande diagnoseapparatuur van deze merken. Voor de Launch diagnoseapparatuur geldt dit voor de CRP MOT-serie en X-431-serie. De additionele software voor Autocom is alleen van toepassing op de ICON. Op de Autocom is zelfs een update met fraudecheck mogelijk. Daarmee worden alle systemen in de auto gecontroleerd op foutcodes, zodat je direct weet of er gefraudeerd is met de kilometerstand of de VIN‑code.

Nu al APK-actueel

Deze nieuwe Europese regelgeving gaat in op 20 mei 2023. Vanaf dan kun je de gegevens uitlezen en versturen naar de RDW. Vanaf 1 januari 2024 zal de RDW daadwerkelijk toezicht gaan houden of de benodigde software of apparatuur in huis is. De RDW adviseert echter wel om alvast te beginnen met het uitlezen van de gegevens en de klanten op de hoogte te brengen van deze nieuwe wetgeving. Met de nieuwe oplossingen van AA-Equipment Support is elk APK-keuringsstation weer volledig APK-actueel.

Bekijk onze nieuwe APK-scantools

Meer weten over onze oplossingen? Neem contact met ons op voor meer informatie en advies.

Aanvraag Remote Technisch Support

Hulp nodig bij een programmering, codering of diagnose? Vul onderstaand formulier in om een aanvraag te doen voor Remote Technisch Support (RTS). Eén van onze supportmedewerkers van de CLEVER DiagnostiX ServiceDesk neemt daarna zo spoedig contact met je op.

Je kunt uitsluitend gebruik maken van onze CLEVER Remote Services indien je beschikt over onze Remote Interface (SmartLink Remote), waarmee onze CLEVER DiagnostiX ServiceDesk op afstand verbinding kan maken met het voertuig in jouw werkplaats.

AA-Equipment Support B.V.

AA-Equipment Support B.V.

De specialist in diagnosesystemen en werkplaatsapparatuur

logo

AA-Equipment Support B.V.

1e Tussendijk 17
5705 CG Helmond
Nederland


T: +31 (0) 492 525 717

E: info@aa-equipment.nl 

 

Support:

Neem contact op met onze CLEVER DiagnostiX ServiceDesk:

  T: +31 (0) 85 076 5000

WhatsApp: +31 (0) 6 108 639 30