Wat doen we

Nieuws

Solera Vehicle Health Check Toepassingstraining

Solera Vehicle Health Check Toepassingstraining

De Vehicle Health Check van Solera versnelt het schadeherstelproces en maakt schadedossiers nog completer door het eenvoudig maken van intake- en exit uitleesrapporten. Deze tool biedt tal van andere intelligente functionaliteiten. Haalt u eruit wat erin zit?

LEES VERDER >

Altijd werkplaatshulp met PicoScope en SmartLink VCI

Altijd werkplaatshulp met PicoScope en SmartLink VCI

Technici die alles zelf kunnen? Zijn die er? De technische ontwikkelingen volgen elkaar zo snel op dat het steeds lastiger wordt om bij te blijven. Wij helpen!

LEES VERDER >

Autocom ICON: Sneller, beter diagnosestellen en meer voertuigproblemen oplossen

Autocom ICON: Sneller, beter diagnosestellen en meer voertuigproblemen oplossen

Wat heeft de (universele) werkplaats nodig om toekomstgericht te kunnen werken? Met deze vraag zijn de ontwikkelaar van Autocom, om de ontwerptafel gaan zitten om een nieuw iconisch product te ontwikkelen. AA-Equipment Support introduceert de nieuwe Autocom ICON, de professionele universele diagnoseoplossing voor personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen.

LEES VERDER >

Onafhankelijk trekhaken inleren in eigen werkplaats met SD-MAT

Onafhankelijk trekhaken inleren in eigen werkplaats met SD-MAT

Het inleren van de trekhaak in de boordcomputer is steeds vaker nodig. Bij moderne auto’s wordt namelijk bij het monteren van een trekhaak, ook een speciale kabelset, afgestemd op het voertuigtype, geïnstalleerd. Deze zorgt voor communicatie met alle elektronica van de auto.

LEES VERDER >

Autocom CARS iD herkent gemanipuleerde kilometertellerstand

Autocom CARS iD herkent gemanipuleerde kilometertellerstand

Eén van de meest voorkomende vormen van fraude bij het in- of verkopen van voertuigen is gemanipuleerde kilometertellers. Hoe weet u of het voertuig dat u wilt inkopen betrouwbaar is? Autocom CARS iD biedt oplossing.

LEES VERDER >

Ben jij dé Bedrijfs- of Autotechnicus van de Toekomst 2021?

Ben jij dé Bedrijfs- of Autotechnicus van de Toekomst 2021?

De 6e editie van ‘AMT Bedrijfsautotechnicus & Autotechnicus van de Toekomst', de bekende competitie onder studenten bedrijfs- en autotechniek, is van start gegaan. Wie haalt dit jaar de finale en mag de prestigieuze titel voeren?

LEES VERDER >

Onze merken

Jaltest Telematics

Wilt u de efficiëntie van uw wagenpark verhogen?

Jaltest Telematics is dé oplossing voor het efficiënt beheren van uw wagenpark, optimaliseren van uw vloot en proactief onderhouden en monitoren van voertuigen.

Dé fleet management- en remote diagnose oplossing

Met Jaltest Telematics beschikt u naast een compleet systeem voor uw fleet- en tachograaf management, ook over dé oplossing voor realtime diagnose op afstand. Zo kunt u niet enkel storingen voorspellen en voorkomen, maar deze ook snel oplossen. Dit helpt de reparatietijden te verkorten en zorgt ervoor dat uw voertuigen zoveel mogelijk op de weg blijven.

Jaltest Telematics Fleet Managment remote diagnose 1600px

Jaltest Optimal Driving Fleet Platform

Middels het Jaltest ODF-platform heeft u altijd en over toegang tot realtime informatie van uw wagenpark. Door inzicht in uw gehele vloot, kunt u voertuigen zo efficiënt mogelijk inzetten. Het platform biedt u velen mogelijkheden.

Een greep uit de mogelijkheden:

 • Monitor uw voertuigen en onderhoudsbehoeften.
 • Gedetailleerde rapporten bieden u inzicht in gegevens van voertuigen en rijgedrag
  voor optimaliseren van routes, efficiënt rijden en verminderen van brandstofverbruik en CO2-uitstoot, etc.
 • Voer op afstand een complete diagnose op de systemen uit.
 • Voer op afstand processen uit, zoals zoals regeneratie van de roetfilter en reset van de regeleenheden (ECU’s), om het voertuig zo effectief mogelijk op de weg te houden.
 • Download tachograaf- en bestuurderskaartgegevens op afstand, op aanvraag of via automatische maandelijkse of wekelijkse planningen.
 • Communicatie tussen chauffeur, wagenparkbeheerder en werkplaats.
 • Configureer alarmen met het onderhoud dat u wilt controleren op basis van tijd, kilometerstand of aflezing van de staat van componenten, zoals bijv. slijtagewaarde van remblokken, en ontvang een automatische waarschuwing.

Telematica en diagnose op afstand

Jaltest Telematics is gericht op het optimaliseren van de vloot efficiëntie door proactief bezig te zijn met reparatie en onderhoud en het aantal stroringen te verminderen.

Het Jaltest ODF-platform maakt het mogelijk om op afstand toegang te krijgen tot de verschillende systemen van elk voertuig en realtime diagnoses en metingen uit te voeren.

Voertuigstatus en foutoplossing

In één oogopslag kunt u de diagnosestatus van alle voertuigen die tot het wagenpark behoren verifiëren en voertuigen identificeren waarbij een diagnosefout is gevonden. Is er een diagnosefout gevonden? Dan kunnen er passende maatregelen worden genomen. Er kunnen op afstand processen worden uitgevoerd om voertuigen zo effectief mogelijk op de weg te houden, door onder meer:

  • Foutcodes te wissen, zoals bijv. e-missie gerelateerde foutcodes
  • Regeneratie van de roetfilter
  • Reset van de regeleenheden (ECU’s)

Snel oplossen van storingen

De werkplaats kan op afstand een diagnose bij voertuig uitvoeren om zo voor te sorteren op eventuele tijdsplanning in de werkplaats en de nodige onderdelen of reparatiegereedschap gereed hebben voordat het voertuig in de werkplaats is. Zo kunt u zelfs op afstand waarden monitoren, bijv. slijtagewaarde van remblokken, en instellen dat u een alarm ontvangt zodra een bepaalde waarde wordt bereikt. Dit zorgt ervoor dat u voorspellend onderhoud kunt uitvoeren. Zo kunt u niet enkel storingen detecteren en voorkomen voordat ze zich voordoen, maar ook snel oplossen. Dit helpt de reparatietijden te verkorten en zorgt ervoor dat uw voertuigen zoveel mogelijk op de weg blijven.

Jaltest Telematica 03 1400px

De voordelen

Door gebruik te maken van de fleet management- en remote diagnose oplossing Jaltest Telematics profiteert u van vele voordelen. Dit resulteert in:

 • Verhoging van de efficiëntie van uw vloot
 • Optimalisatie van het rijden
 • Minder brandstofverbruik en CO2-uitstoot
 • Verkorting van onderhoudstijden
 • Reductie van stilvallen voertuigen onderweg
 • Kostenbeheersing
 • Volledig inzicht in de status van uw voertuig en het gebruik ervan

Wilt u meer weten? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor u.

Wist u dat Jaltest Telematica ook beschikbaar is voor off-highway-, landbouwvoertuigen en trailers? Neem contact op met AA-Equipment Support voor meer informatie.Neem contact op

 

 

Jaltest Telematica 02 1400px

vacature Technisch supportmedewerker bedrijfsauto aa equipment support

Technisch Supportmedewerker personen- en/of bedrijfswagens

AA-Equipment Support bestaat 20 jaar en heeft met haar complete productportfolio een aanzienlijk marktaandeel binnen voertuigonderhoudsbedrijven verworven. Onze doelgroepen binnen deze onderhoudsbedrijven zijn; personen- en bedrijfswagenbedrijven, Off Highway-, Marine- en AGRI bedrijven. Onze focus ligt volledig op het leveren van professioneel, diagnose gerelateerd apparatuur waarbij we de ambitie hebben om tevens ongeëvenaarde ondersteuning te bieden middels training, technisch support op afstand en op locatie.

Wij zijn op zoek naar leergierige, communicatieve techneuten met hart voor hun vak en die graag hun kennis delen met medetechneuten. Heb je gedegen kennis van personenwagens of heb je gedegen kennis van zware bedrijfswagens of ben jij die zeldzame techneut met kennis van beide type voertuigen? Wil jij onderdeel uitmaken van een sterk gemotiveerd en ambitieus team dat zichzelf grotendeels aanstuurt, waarbij je impact kunt maken en je er echt toe doet? Waarbij je elke dag met je neus volop in de techniek zit, je leert van je collega’s en onze partnerfabrikanten en door zelf op onderzoek uit te gaan? Waarbij je medetechneuten helpt waar zij even vastlopen? En, waarbij je naar keuze veel variatie kunt hebben in je werkzaamheden? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat zijn jouw werkzaamheden?

In deze technisch uitdagende functie werk je binnen een gemotiveerd, groeiend team techneuten waarbij je monteurs en diagnosespecialisten ondersteunt bij hun dagelijkse uitdagingen. Je werkzaamheden bestaan, afhankelijk van jouw persoonlijke interesse, ambitie en kennisniveau o.a. uit; telefonische- en remote ondersteuning, ontwikkelen en geven van trainingen, uitleveren en instrueren van diagnoseapparatuur, diagnoseondersteuning op locatie en verzorgen van productdemo’s.

Onderling stem je met je collega’s, op basis van je persoonlijke wensen en ambities, af wie wat en wanneer doet. Hierbij kun je dus zeer flexibel werk doen of, indien dat je wens is, meer gefocust bezig zijn.

Wat vragen wij jou als jouw kennis en interesse meer gericht is op personenwagens?

 • Je hebt de kennis van 1e monteur.
 • Je beschikt over rijbewijs B.
 • Je hebt het niveau van diagnosetechnicus.

Wat vragen wij van jou als jouw kennis en interesse meer gericht is op zware bedrijfswagens?

 • Je hebt de kennis van 1e monteur EBAT.
 • Je beschikt over rijbewijs B(E) en C(E).
 • Je hebt expertise in zware bedrijfswagen carrosserie- en trailertechniek.

In beide gevallen is het belangrijk dat:

 • Je beschikt over kennis van de nieuwste technieken binnen je vakgebied en je wilt dit graag met anderen delen.
 • Je bent stressbestendig en in staat om soms onder druk toch effectief te blijven.
 • Je handelt proactief en bent flexibel in werktijden in geval van trainingen, uitleveringen, demonstraties etc.
 • Je bent bekend met de basisfunctionaliteiten van Microsoft Office.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • een uitdagende, leerzame job binnen een leuk, gemotiveerd team mensen waarbinnen oog is voor de persoon, je snel wordt opgenomen en je je thuis zult voelen;
 • indien gewenst, veel variatie in je werkzaamheden en groeimogelijkheden;
 • goede primaire- en secundaire voorwaarden.

Solliciteer nu

Ben jij degene die wij zoeken en kijk jij uit naar een mooie toekomst bij AA-Equipment Support? Laat ons weten waarom jij onze nieuwe technisch supportmedewerker personen- en/of bedrijfswagens bent. Solliciteren kan door jouw cv en motivatie te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trainingen

AA-Equipment Support ontwikkelt en organiseert diverse trainingen op het gebied van diagnose, voertuigelektronica en ondersteltechniek, zoals toepassingstraining van apparatuur en voertuigsysteem trainingen. Onze trainingen vinden plaats in het eigen trainingscentrum in Helmond of op externe locaties in Nederland.

Toepassingstrainingen van apparatuur

Om te zorgen dat u het maximale uit uw diagnoseapparatuur kunt halen, bieden wij trainingen op verschillende niveaus. Wij helpen u om uw systeem nóg breder en zo efficiënt mogelijk in te zetten tijdens uw dagelijkse werkzaamheden.

Onze trainingen:

 • Launch Toepassingstraining
 • Launch Opfristraining
 • PicoScope Toepassingstraining
 • PicoScope Advanced training
 • Jaltest Toepassingstraining

PicoScope training 001

Voertuigsystemen trainingen

 • Rijhulpsystemen Cars met Launch ADAS kalibratieapparatuur
 • Rijhulpsystemen Truck met Jaltest ADAS kalibratieapparatuur

Trainingsagenda

Bekijk onze trainingsagenda voor een overzicht van trainingen die staan gepland.

AA-Equipment Support B.V.

AA-Equipment Support B.V.

De specialist in diagnosesystemen en werkplaatsapparatuur

logo