Nieuws

Mobility Package I: wat betekent dit voor u?

Op 8 juli 2020 heeft het Europese parlement ingestemd met het Mobility Package I. Dit pakket van maatregelen moet de regelgeving voor wegtransport binnen de EU gelijkstellen en daarmee de werkomstandigheden voor chauffeurs, de concurrentieverhoudingen en de verkeersveiligheid verbeteren. 

Het pakket omvat veel verschillende nieuwe regels voor de transportsector, waarvan de inwerkingtreding over meerdere jaren is verspreid. Wat houden deze regels in en wat betekent het voor u?

Mobility Package I: Nieuwe regels voor wegtransport

Rij- en rusttijden

De eerste belangrijke wijziging is op 20 augustus 2020 ingegaan en betreft de herziening van de rij- en rusttijdenverordening op een aantal punten. Zo moeten werkgevers het werk van hun chauffeurs zodanig organiseren dat ze iedere vier weken naar huis kunnen om daar hun wekelijke rusttijd door te brengen.

Cabotageregels voor eerlijkere concurrentie

De overeenkomst handhaaft de bestaande limieten voor cabotage (drie ritten binnen zeven dagen). Er is sprake van cabotage wanneer een vervoerder uit een EU-lidstaat goederen vervoert tussen twee punten binnen de grenzen van een andere lidstaat. Om systematische cabotage te voorkomen, zal er een afkoelingsperiode van vier dagen zijn voordat er volgende cabotageritten in hetzelfde land mogen worden uitgevoerd met hetzelfde voertuig.

Detachering van vrachtwagenchauffeurs

De detacheringsrichtlijn geeft regels over loon- en arbeidsvoorwaarden voor werknemers die grensoverschrijdend worden gedetacheerd. Gedurende de detacheringsperiode, hebben de werknemers recht op een aantal harde kern arbeidsvoorwaarden van het gastland. Met Mobility Package I worden specifieke regels gegeven voor detachering van chauffeurs in het wegtransport.

Voor de meeste maatregelen, zoals voor cabotage en detachering, geldt dat ze vanaf 2022 stapsgewijs ingaan. Houd er rekening mee dat veel gaat veranderen en bereid u daar tijdig op voor. Als VDO Partner, helpen wij u hier graag bij en bieden wij passende oplossingen met de digitale tachograaf en de archiverings- en analysesoftware TIS-Web.

Toekomst zeker met de nieuwe DIGITALE tachograaf van VDO

De tachograaf zal bij de uitvoering van het beleid een belangrijke rol spelen. Met de huidige digitale tachograaf van VDO, de DTCO 4.0, bent u al in staat om te voldoen aan de nieuwe rij- en rusttijdenregeling. Tachografen in voertuigen zullen in de toekomst ook worden gebruikt om alle grensoverschrijdingen en laad- en losadressen te registeren. Dit vraagt om technische aanpassingen van de tachograaf. Daarom is VDO druk bezig met de ontwikkeling van de nieuwe generatie tachograaf, de DTCO 4.1, die vermoedelijk in 2022 op de markt zal verschijnen.

Deze slimme VDO DTCO 4.1 tachograaf ondersteunt straks, naast de rij- en rusttijdenregelgeving, ook:
  • Cabotagemanagement
  • Detacheringsmanagement

Continental PP VDO DTCO Services 1200px
Figuur 1 - De slimme tachograaf genereert betrouwbare en fraudebestendige data die een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren aan de uitdagingen van de transportindustrie.

De digitale tachograaf kan meer problemen gaan oplossen

Naast enkel voldoen aan de nieuwe wetgeving, zou deze tachograaf idealiter ook nieuwe voordelen moeten kunnen bieden die aanzienlijk helpen bij uw dagelijkse werkzaamheden. VDO stelt de volgende voordelen voor:

  • ladingbeheer: as-gewichten altijd direct beschikbaar;
  • tolheffing op basis van gewicht: betaal nooit meer teveel tolheffing en nooit meer naar de weegbrug;
  • OTA transmissie middels tachograaf: geen talloze verschillende tolkasten voor het raam (beter zicht, minder kosten en onderhoud);
  • meer slimme data ter beschikking.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe DTCO 4.1 tachograaf maakt VDO gebruik van de nieuwste technieken. VDO bereidt zich voor op de toekomst en heeft een aantal voorstellen opgesteld waartoe de techniek in staat moet gaan zijn, maar wat (nog) niet bij wet verplicht is. Dit zijn extra functionaliteiten die voor u een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren aan de uitdagingen van de transportindustrie.

Toelichting VDO-voorstellen:

Ladingbeheer: het totaalgewicht informatie altijd beschikbaar

Vanaf 2021 wordt het regelmatig meten van de lading voor bedrijfsvoertuigen in Europa verplicht en moeten de fleetowners, op vraag, actuele gewichtsgegevens voor een rit kunnen verstrekken. De slimme tachograaf van Continental biedt ondersteuning: via de CAN-bus ontvangt de tachograaf binnen enkele seconden de gegevens van de sensoren die de belasting op de afzonderlijke assen meten. De as-sensoren geven de data over het laadgewicht via de CAN-bus direct door aan de DSRC-antenne (Dedicated Short Range Communication) die in de tachograaf is ingebouwd. Hierdoor loopt de informatieoverdracht altijd via de tachograaf. Voordeel: er hoeven geen extra manuele handelingen verricht te worden voor gegevensoverdracht en de gegevens zijn automatisch beveiligd.

Tolheffing op basis van gewicht: eerlijk en efficiënt

Nadat het gewicht geregistreerd is, biedt de digitale tachograaf mogelijkheden voor meer nauwkeurige en eerlijkere tolheffing voor bedrijfsvoertuigen. Door met sensoren het werkelijke totale voertuiggewicht te bepalen, kan een zeer nauwkeurige (en aanzienlijk eerlijkere) verrekening van de te betalen tol plaatsvinden. De tachograaf kan deze gewichtsgegevens snel en veilig via DSRC naar het tolstation zenden.

Geen tolkastjes meer in bedrijfsvoertuigen: OTA-transmissie met de tachograaf

Dankzij zijn DSRC-interface zou de slimme tachograaf ook de sleutel kunnen zijn tot geharmoniseerde tolheffing in Europa, aangezien hij de gemaakte kosten berekent en registreert en deze gegevens conform de EETS-standaard naar de locaties stuurt waar tol wordt geheven. Dit betekent dat wagenparkbeheerders niet langer hoeven te investeren in allerlei verschillende tolkastjes en -apparaten (en updates); ze zouden het volledige proces van tolbetaling met de bestaande digitale tachografen kunnen afhandelen. De vele tolkastjes die nu in vrachtwagens overal in Europa te vinden zijn, kunnen dan verdwijnen.

Meer weten? Lees hier het volledige persbericht van Continental over hoe de tachograaf vele problemen oplost.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en de verdere specificaties van deze nieuwe generatie tachograaf.

Continental VDO PP Visual LR 1400px
Figuur 2 – De tachograaf vergroot de data-kwaliteit in termen van veiligheid, eenduidigheid en betrouwbaarheid.

Heeft u uw tachograafdata op orde?

Om te voldoen aan uw wettelijke verplichtingen als wagenparkbeheerder, moet de tachograafdata regelmatig uitgelezen en gearchiveerd worden. Wist u dat niet alleen de overheid kan profiteren van betrouwbare tachograafdata? U ook! Met behulp van VDO’s archiverings- en analysesoftware TIS-Web, kunnen transportbedrijven deze gegevens, efficiënt en conform de wettelijke voorschriften, voor hun eigen wagenparkbeheer gebruiken. TIS-Web zorgt ervoor dat u alle data van de digitale tachograaf en bestuurderskaarten gemakkelijk kunt archiveren, visualiseren en beheren. Met TIS-Web kunt u uw data eenvoudig analyseren en daarmee de efficiency aanzienlijk verbeteren. Van planning tot werkplaatsonderhoud, alles is met TIS-Web eenvoudig te optimaliseren.

Wilt meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Wij adviseren u graag.

Meer over TIS-WebMet TIS-Web krijgt u volledige controle over al uw data.

Werkt u reeds met TIS-Web?

Om aan de huidige en de nieuwe regelgeving te voldoen, heeft VDO haar TIS-Web middels de 5.0 versie compleet vernieuwd. Dit om ook de slimme tachograaf en de nieuwe bestuurderskaarten te kunnen verwerken. Om alle gebruikers van TIS-Web ook in de toekomst te blijven ondersteunen zullen alle TIS-Web omgevingen dit jaar gratis omgezet worden naar de versie 5.0. De nieuwe versie is, ten opzichte van versie 4.9, compleet opnieuw ontworpen en brengt vele veranderingen met zich mee.

Haal het maximale uit TIS-Web 5.0

Wilt u het maximale halen uit de vernieuwde TIS-Web en het analyseren van alle data van uw wagenpark?

Wij ondersteunen TIS-Web-gebruikers graag bij deze migratie door u onze TIS-Web 5.0 training aan te bieden. Tijdens deze training maken we gebruik van uw eigen data, zodat we vragen en opmerkingen direct in uw eigen TIS-Web-omgeving kunnen behandelen. Maak nu gebruik van ons speciale aanbod:

Training TIS-Web 5.0

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze oplossingen voor de transportsector? Neem gerust vrijblijvend contact op met onze specialisten. Wij staan voor u klaar.

Autocom CARS iD herkent gemanipuleerde kilometertellerstand

Autocom CARS iD herkent gemanipuleerde kilometertellerstand

Eén van de meest voorkomende vormen van fraude bij het in- of verkopen van voertuigen is gemanipuleerde kilometertellers. Hoe weet u of het voertuig dat u wilt inkopen betrouwbaar is? Autocom CARS iD biedt oplossing.

LEES VERDER >

Ben jij dé Bedrijfs- of Autotechnicus van de Toekomst 2021?

Ben jij dé Bedrijfs- of Autotechnicus van de Toekomst 2021?

De 6e editie van ‘AMT Bedrijfsautotechnicus & Autotechnicus van de Toekomst', de bekende competitie onder studenten bedrijfs- en autotechniek, is van start gegaan. Wie haalt dit jaar de finale en mag de prestigieuze titel voeren?

LEES VERDER >

Hét nieuwe systeem van Launch voor (remote)diagnose én Pass-Thru

Hét nieuwe systeem van Launch voor (remote)diagnose én Pass-Thru

Met de nieuwe de X-431 Euro Pro 5 Link van Launch bent u volledig voorbereid op de toekomst! Wat heeft deze ‘all-in-one’ diagnose-oplossing u allemaal te bieden?

LEES VERDER >

Up-to-date met de nieuwe Jaltest 20.3 software

Up-to-date met de nieuwe Jaltest 20.3 software

Om te zorgen dat u nóg meer voertuigproblemen kunt oplossen met de Jaltest diagnoseapparatuur, heeft Jaltest weer een nieuwe softwareversie ontwikkeld. Wat is er allemaal nieuw?

LEES VERDER >

Mobility Package I: wat betekent dit voor u?

Mobility Package I: wat betekent dit voor u?

Op 8 juli 2020 heeft het Europese parlement ingestemd met het Mobility Package I. Dit pakket van maatregelen moet de regelgeving voor wegtransport binnen de EU gelijkstellen en daarmee de werkomstandigheden voor chauffeurs, de concurrentieverhoudingen en de verkeersveiligheid verbeteren. 

LEES VERDER >

Jaltest Toepassingstraining november 2020

Jaltest Toepassingstraining november 2020

Wilt u uw Jaltest diagnosesysteem nóg breder inzetten tijdens uw dagelijkse werkzaamheden? Schrijf u dan in voor onze Jaltest Toepassingstraining.

LEES VERDER >

Slimme data, slimme DTCO - Hoe de tachograaf vele problemen oplost

Slimme data, slimme DTCO - Hoe de tachograaf vele problemen oplost

Informatief, betrouwbaar en fraudebestendig: de slimme tachograaf genereert data die helpt het hoofd te bieden aan de uitdagingen van de sector en die van de maatschappij.

LEES VERDER >

Vacature Technisch Supportmedewerker personen- en/of bedrijfswagens

Vacature Technisch Supportmedewerker personen- en/of bedrijfswagens

Ben jij onze nieuwe technisch supportmedewerker personen- en/of bedrijfswagens?

LEES VERDER >

Bevoegdheidsverlenging tachograaftechnicus mét slaaggarantie

Bevoegdheidsverlenging tachograaftechnicus mét slaaggarantie

Sinds 1 januari 2017 dient iedere monteur die werkt met tachografen in het bezit te zijn van de bevoegdheidspas. Zonder deze bevoegdheid mag een monteur niet werken met of aan de tachograaf en kan een ijking niet worden aan- of afgemeld bij de RDW.

LEES VERDER >

Cabinetrillingen in een BMW 320D M | Diagnose uit de praktijk

Cabinetrillingen in een BMW 320D M | Diagnose uit de praktijk

Al 2,5 jaar ervaart de bestuurder van een BMW 320D M Sport xDrive Touring trillingen bij hoge snelheden. Er zijn talloze pogingen gedaan om het probleem op te lossen, zonder resultaat. Kunnen wij wél de juiste diagnose stellen?

LEES VERDER >

Nu beschikbaar: Jaltest Software 20.2

Nu beschikbaar: Jaltest Software 20.2

De nieuwe versie van de diagnosesoftware van het Jaltest diagnosesysteem is nu beschikbaar. Heeft u de software al geïnstalleerd?

LEES VERDER >

Toepassingstraining PicoScope: 22 t/m 26 juni 2020

Toepassingstraining PicoScope: 22 t/m 26 juni 2020

Haal nóg meer uit uw voertuigdiagnose met onze Toepassingstraining PicoScope.

LEES VERDER >

AA-Equipment verandert naam in AA-Equipment Support

AA-Equipment verandert naam in AA-Equipment Support

AA-Equipment / Launch Tech Benelux gaat de toekomst tegemoet met een nieuwe naam: AA-Equipment Support.

LEES VERDER >

Actieve diagnose met de nieuwe PicoScope

Actieve diagnose met de nieuwe PicoScope

Snel, eenvoudig en betrouwbaar actieve diagnose stellen met de nieuwe Automotive oscilloscopen van Pico.

LEES VERDER >

Nieuw: Jaltest PTE (Portable Trailer e-Supply)

Nieuw: Jaltest PTE (Portable Trailer e-Supply)

Jaltest heeft een nieuw product ontwikkeld voor het controleren van de elektrische signalen die worden overgebracht van de trekker naar getrokken materieel.

LEES VERDER >

Samen sterk: gratis Voertuig Technisch Support

Samen sterk: gratis Voertuig Technisch Support

Het coronavirus houdt ons allen in de greep. Er worden harde maatregelen genomen, wat ook de mobiliteitssector raakt. Gelukkig gaat het werk bij veel onderhoudsbedrijven vooralsnog gewoon door. Wat als voor u als auto- of trucktechnicus thuiswerken geen optie is en u in het dagelijkse werk veel contract hebt met mensen?

LEES VERDER >

Autocom Release 20.00

Autocom Release 20.00

Goed nieuws voor onze Autocom-gebruikers! Autocom heeft de nieuwe softwareversie uitgebracht: Release 20.00.

LEES VERDER >

Veilig en schadevrij heffen en opkrikken van de Tesla Model 3

Veilig en schadevrij heffen en opkrikken van de Tesla Model 3

Een auto op hoogte brengen met een krik of hefbrug, geen probleem, toch? Bij een Tesla is dat een ander verhaal. Het heffen of opkrikken van een Tesla Model 3 kan namelijk aanzienlijke schade veroorzaken.

LEES VERDER >

Nu beschikbaar: Jaltest Software 20.1

Nu beschikbaar: Jaltest Software 20.1

Jaltest heeft de nieuwste versie van de diagnosesoftware van het multi-brand diagnosesysteem gelanceerd. Jaltest Software 20.1 is nu beschikbaar voor onze Jaltest-gebruikers.

LEES VERDER >

PicoScope 7 Automotive is nu beschikbaar als bètaversie

PicoScope 7 Automotive is nu beschikbaar als bètaversie

Als een van de eersten gebruik maken van de nieuwe PicoScope software? De bètaversie van de nieuwe PicoScope 7 Automotive software is nu beschikbaar!

LEES VERDER >

AA-Equipment klaar voor de toekomst met een nieuw managementteam en sterke focus

AA-Equipment klaar voor de toekomst met een nieuw managementteam en sterke focus

Vanaf 1 maart a.s. gaat AA-Equipment verder onder leiding van Chris Kimman en Ronnie van Gellecom. De directie wordt gevoerd door Chris Kimman, waarbij de operationele organisatie wordt aangestuurd door Ronnie van Gellecom.

LEES VERDER >

Diagnose bij voertuigen met ongewenste trilling en geluid

Diagnose bij voertuigen met ongewenste trilling en geluid

Uw klant komt met een voertuig met vervelende trilling of geluid naar de werkplaats. Hoe achterhaalt u als technici de oorzaak?

LEES VERDER >

De beste wensen voor 2020

De beste wensen voor 2020

Het team van AA-Equipment wenst u en uw collega's prettige feestdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar!

LEES VERDER >

De nieuwe VDO Smart Terminal voor downloaden van tachograafgegevens

De nieuwe VDO Smart Terminal voor downloaden van tachograafgegevens

Continental introduceert een nieuwe kaartlezer voor chauffeurskaarten en downloadkeys op de markt: VDO Smart Terminal.

LEES VERDER >

Jaltest voor moderne diagnose training

Jaltest voor moderne diagnose training

Voor het opleiden van diagnose technicus is het gebruik van moderne apparatuur voor diagnose training van belang.

LEES VERDER >

Het is weer bijna tijd voor de bandenwissel

Het is weer bijna tijd voor de bandenwissel

Het bandenwissel seizoen komt eraan. Is uw werkplaats er klaar voor? Wij bieden een uitgebreid assortiment met apparatuur die het werk makkelijker én sneller maken.

LEES VERDER >

Tachograaf verzetten naar wintertijd doet u zo

Tachograaf verzetten naar wintertijd doet u zo

De wintertijd is weer ingegaan en de klok ging weer een uurtje terug. Ook de klok van de digitale tachograaf dient voor gebruik een uur teruggezet te worden.

LEES VERDER >

Nieuwe Jaltest Software 19.3

Nieuwe Jaltest Software 19.3

De nieuwste update van de Jaltest multi-brand diagnosesoftware is nu beschikbaar! Jaltest Software 19.3 kunt u nu installeren.

LEES VERDER >

Professionele hefbrug voor uw werkplaats

Professionele hefbrug voor uw werkplaats

Veilig en eenvoudig onderhoud en reparaties uitvoeren aan voertuigen in de werkplaats? Het gebruik van een professionele hefbrug is hierbij onmisbaar.

LEES VERDER >

De nieuwe PicoScope automotive oscilloscoop met 8 kanalen

De nieuwe PicoScope automotive oscilloscoop met 8 kanalen

's Wereld eerste en snelste 8-kanaals automotive oscilloscoop. Meer kanalen, meer potentie!

LEES VERDER >

Speciale inruilactie (niet-originele) Autocom en Delphi

Speciale inruilactie (niet-originele) Autocom en Delphi

Heeft u een (niet-origineel) Autocom CDP Pro / ADP of Delphi DS150 diagnosesysteem met verouderde software? Ruil deze nu in voor de nieuwe Autocom CDP+ Cars mét 1 jaar softwarelicentie.

LEES VERDER >

AA-Equipment bestaat 20 jaar!

AA-Equipment bestaat 20 jaar!

AA-Equipment bestaat 20 jaar en daar zijn we trots op! Jaren van hard werken, ontwikkelingen, nieuwe producten, samenwerkingen én uiteraard plezier hebben. Met het hele team en samen met onze klanten, leveranciers en samenwerkende partijen.

LEES VERDER >

Het nieuwe diagnosesysteem van Launch is er!

Het nieuwe diagnosesysteem van Launch is er!

De laatste innovatie van Launch is er! Launch heeft de X-431 Euro TAB II ontwikkeld die naast uitstekende functies van vorige modellen, ook verrijkt is met nieuwe functies.

LEES VERDER >

De nieuwste automotive ADAS kalibratie apparatuur: Launch X-431 ADAS PRO

De nieuwste automotive ADAS kalibratie apparatuur: Launch X-431 ADAS PRO

Steeds meer auto's beschikken over ADAS: Advanced Driver Assistence Systems. Deze bestuurder assistentiesystemen, zoals radarsysteem aan de voor- en achterzijde van het voertuig, adaptieve cruisecontrol en achteruitrijcamera's, zijn ontworpen om tijdens het rijden veiligheid en comfort te bieden.

LEES VERDER >

Kom op 3, 4 en 5 september 2019 naar Transport Compleet Gorinchem

Kom op 3, 4 en 5 september 2019 naar Transport Compleet Gorinchem

In september vindt de 15e editie van Transport Compleet plaats in Gorinchem. Het team van AA-Equipment is erbij, u ook?

LEES VERDER >

De diagnose oplossing voor vaartuigen

De diagnose oplossing voor vaartuigen

Dankzij de hoge temperaturen kan er weer volop worden genoten op het water. Laat een probleem aan uw boot geen invloed hebben op uw zomer. Jaltest Marine biedt de diagnose oplossing voor uw bedrijf.

LEES VERDER >

Jaltest als leermiddel voor modern truck onderwijs

Jaltest als leermiddel voor modern truck onderwijs

Als diagnose specialist mag AA-Equipment scholen voorzien van trainings- en diagnose apparatuur. Bij Truck Academy Noord-Nederland is het Jaltest diagnosesysteem onderdeel van het leerprogramma.

LEES VERDER >

Samen klaar voor de Slimme Tachograaf

Samen klaar voor de Slimme Tachograaf

Sinds afgelopen zaterdag, 15 juni 2019, is het zover, de nieuwe wet- en regelgeving rondom de digitale tachograaf is ingegaan. Als VDO Partner helpen wij u graag bij de veranderingen die de slimme tachograaf met zich meebrengt.

LEES VERDER >

Nieuwe Jaltest Software 19.2

Nieuwe Jaltest Software 19.2

Jaltest lanceert de nieuwste update van de multi-brand diagnosesoftware. De Jaltest Software 19.2 is nu beschikbaar voor onze Jaltest gebruikers.

LEES VERDER >

Picoscope diagnosetip: Nissan X-Trail met verstuiverprobleem

Picoscope diagnosetip: Nissan X-Trail met verstuiverprobleem

Er staat een nieuwe publicatie van AA-Equipment op AMT Autotechniek over een Nissan X-Trail met verstuiverprobleem.

LEES VERDER >

Een geslaagde Pico Roadshow 2019

Een geslaagde Pico Roadshow 2019

Deze week vond de Pico Roadshow 2019 plaats in Nederland die AA-Equipment organiseerde in samenwerking met Pico Technology en AutoNiveau.

LEES VERDER >

De Slimme Tachograaf per 15 juni 2019

De Slimme Tachograaf per 15 juni 2019

Wordt uw werkplaats ook een geautoriseerde werkplaats Slimme Tachograaf?

LEES VERDER >

Bezoek ons op Transport Compleet in Hardenberg

Bezoek ons op Transport Compleet in Hardenberg

AA-Equipment is aanwezig op de Transport Compleet beurs in Hardenberg op 26, 27 en 28 maart.

LEES VERDER >

Lastige storing aan Mazda CX3, hoe los je die op?

Lastige storing aan Mazda CX3, hoe los je die op?

Er staat een nieuwe publicatie op AMT Autotechniek over een Mazda CX3 met 40 foutcodes en brandende waarschuwingslampjes.

LEES VERDER >

PicoScope workshops in april | Meld u nu aan

PicoScope workshops in april | Meld u nu aan

In samenwerking met Pico Technology, producent van Pico oscilloscopen, en AutoNiveau organiseren wij op 2 en 3 april oscilloscoop workshops.

LEES VERDER >

Nieuwe Jaltest Software 19.1

Nieuwe Jaltest Software 19.1

Jaltest lanceert de nieuwste update van de multi-brand diagnosesoftware. De Jaltest Software 19.1 is nu beschikbaar voor onze Jaltest gebruikers.

LEES VERDER >

Professionele roetfilter reiniging | DPFService.nl

Professionele roetfilter reiniging | DPFService.nl

Bent u op zoek naar een adres voor het professioneel reinigen van uw roetfilter (DPF) of SCR-katalisator?

LEES VERDER >

Jaltest training in Cuba

Jaltest training in Cuba

Jaltest training op locatie in Cuba, geen probleem voor AA-Equipment.

LEES VERDER >

Jaltest aanwezig op Metstrade Show 2018 met innovaties Jaltest Marine

Jaltest aanwezig op Metstrade Show 2018 met innovaties Jaltest Marine

Jaltest is momenteel aanwezig op Metstrade Show 2018 (13-15 november) te RAI Amsterdam, 's werelds grootste vakbeurs voor marine.

LEES VERDER >

Voorbereid op de kou met onze accu- en ondersteuningsladers

Voorbereid op de kou met onze accu- en ondersteuningsladers

We kunnen er niet meer omheen, het wordt buiten kouder. Zijn u en uw bedrijf voorbereid op de kou? Onmisbaar in deze periode zijn accu- en ondersteuningsladers.

LEES VERDER >

Kennissessie Slimme Tachograaf

Kennissessie Slimme Tachograaf

De transportwereld blijft steeds verder ontwikkelen en dat geldt ook voor de tachograaf. Er gaat veel veranderen per 15 juni 2019 wanneer de slimme tachograaf, bij VDO is dat de DTCO 4.0, verplicht wordt.

LEES VERDER >

Nieuwe Jaltest Software 18.3

Nieuwe Jaltest Software 18.3

De nieuwe Jaltest Software 18.3 is nu beschikbaar!

LEES VERDER >

Exclusief importeur de Premier Diagnostics DPF Tester

Exclusief importeur de Premier Diagnostics DPF Tester

AA-Equipment is exclusief importeur van de DPF Tester van Premier Diagnostics.

LEES VERDER >

Uw VDO Partner voor Tachografen en Telematica

Uw VDO Partner voor Tachografen en Telematica

AA-Equipment is door VDO aangesteld als partner voor Tachografen en Telematica.

LEES VERDER >

Launch X-431 Euro Pro 4 getest door AMT

Launch X-431 Euro Pro 4 getest door AMT

Launch heeft onlangs een nieuw model diagnosesysteem ontwikkeld, de X-431 Euro Pro 4. De Launch X-431 Euro Pro 4, gebaseerd op het Android-systeem, is de nieuwe high-end intelligente oplossing voor voertuigdiagnose.

LEES VERDER >

De nieuwe professionele automotive kalibratie apparatuur

De nieuwe professionele automotive kalibratie apparatuur

X-431 ADAS is de allernieuwste automotive kalibratie apparatuur van Launch. Het kan ADAS (Advanced Driver Assistence Systems) uitgeruste voertuigen kalibreren, zoals camera's en radar systemen.

LEES VERDER >

Nieuw: Cojali onderdelen voor bedrijfswagens

Nieuw: Cojali onderdelen voor bedrijfswagens

Het Cojali Benelux magazijn van AA-Equipment is geopend! Vanaf nu kunt u ook bij ons terecht voor spare parts voor trucks, bussen en trailers.

LEES VERDER >

Nieuwe Jaltest Software 18.2

Nieuwe Jaltest Software 18.2

De nieuwe Jaltest Software 18.2 is nu beschikbaar!

LEES VERDER >

Fototerugblik op AMT Diagnose Boot Camp 2018

Fototerugblik op AMT Diagnose Boot Camp 2018

AMT Diagnose Boot Camp 2018 zit er weer op. Als diagnose specialist was AA-Equipment daar natuurlijk ook bij!

LEES VERDER >

AA-Equipment is aanwezig op AMT Diagnose Boot Camp 2018

AA-Equipment is aanwezig op AMT Diagnose Boot Camp 2018

Op 22 en 23 juni is het weer zover: AMT Diagnose Boot Camp 2018. Dit is de zesde editie van dit unieke evenement voor autotechnici dat georganiseerd wordt door vakblad AMT.

LEES VERDER >

Remote Diagnostics, de oplossing voor uitlezen op afstand

Remote Diagnostics, de oplossing voor uitlezen op afstand

Nieuw bij AA-Equipment: Remote Diagnostics, de oplossing voor uitlezen op afstand.

LEES VERDER >

AA-Equipment in Cuba voor aflevering en training Jaltest

AA-Equipment in Cuba voor aflevering en training Jaltest

In Cuba wordt vanaf nu ook gebruik gemaakt de diagnosesystemen van Jaltest Diagnostics. Jaltest is het meest complete en merk- en systeemonafhankelijke diagnosesysteem op de markt.

LEES VERDER >

De nieuwe Autocom Volvo DoIP adapterkabel

De nieuwe Autocom Volvo DoIP adapterkabel

Voertuigen krijgen steeds meer elektronische rij-assistentiesystemen. De grote hoeveelheid data die door deze systemen wordt gegenereerd, kan niet meer via de traditionele CAN-bus getransporteerd worden.

LEES VERDER >

AA-Equipment is aanwezig op het Bulthuis Transport Event 2018

AA-Equipment is aanwezig op het Bulthuis Transport Event 2018

In mei 2018 organiseert Bulthuis haar eerste, eigen event voor de transportbranche en AA-Equipment is erbij!

LEES VERDER >

De oscilloscoop, een must voor het stellen van een correcte diagnose

De oscilloscoop, een must voor het stellen van een correcte diagnose

Diagnose stellen is niet alleen foutcode(s) uitlezen en wissen met een diagnosesysteem. Voor het stellen van een correcte diagnose bij voertuigen met een complexe storing is naast een diagnosesysteem een oscilloscoop een must.

LEES VERDER >

Nieuwe Jaltest Software 18.1

Nieuwe Jaltest Software 18.1

De nieuwe Jaltest Software 18.1 is nu beschikbaar!

LEES VERDER >

Officieel distributeur Jaltest Diagnostics 2018

Officieel distributeur Jaltest Diagnostics 2018

Ook in 2018 is AA-Equipment officieel distributeur van Jaltest Diagnostics.

LEES VERDER >

De nieuwe Launch X-431 Euro Pro 4

De nieuwe Launch X-431 Euro Pro 4

Het nieuwste diagnosesysteem van Launch, de Launch X-431 Euro Pro 4, is nu beschikbaar!

LEES VERDER >

Onze januari folder is nu online

Onze januari folder is nu online

De januari folder van AA-Equipment is nu online.

LEES VERDER >

Dé specialist in levering en ondersteuning van diagnosesystemen en meer

Dé specialist in levering en ondersteuning van diagnosesystemen en meer

AA-Equipment is dé specialist in levering en ondersteuning van diverse merken diagnosesystemen voor auto's, trucks en speciale voertuigen. 

LEES VERDER >

PicoScope Training | Meld u nu aan!

PicoScope Training | Meld u nu aan!

Diagnose stellen aan een voertuig kan niet zonder gebruik te maken van een oscilloscoop. Pico automotive oscilloscopen zijn de beste op dit gebied.

LEES VERDER >

Ook een automatische transmissie heeft onderhoud nodig

Ook een automatische transmissie heeft onderhoud nodig

Bij aankoop van een nieuwe auto kiezen kopers steeds vaker voor auto's met een automatische transmissie (AT). Het marktaandeel van automaten stijgt en dat is ook voor de werkplaats van belang.

LEES VERDER >

Een geslaagde AMT Live '17

Een geslaagde AMT Live '17

Op 15 en 16 november was AA-Equipment aanwezig op AMT Live '17. AMT Live is hét kennisevenement voor ondernemers en autotechnici van autoservicebedrijven.

LEES VERDER >

Toyota Prius Hybride leermodel

Toyota Prius Hybride leermodel

In opdracht van een technische school uit België heeft AA-Equipment een Toyota Prius Hybride omgebouwd tot een uniek onderwijsproject waarmee op niveau les kan worden gegeven.

LEES VERDER >

AA-Equipment @ AMT Live '17 op 15 en 16 november 2017

AA-Equipment @ AMT Live '17 op 15 en 16 november 2017

Op woensdag 15 november en donderdag 16 november 2017 vindt AMT Live '17 plaats. AMT Live is hét kennisevenement voor ondernemers en autotechnici van autoservicebedrijven.

LEES VERDER >

De AA-Equipment webshop is nu online

De AA-Equipment webshop is nu online

Wij hebben goed nieuws! vanaf nu is onze webshop online!

LEES VERDER >

Het nieuwe model APK2 EOBD Reader

Het nieuwe model APK2 EOBD Reader

Het nieuwe model APK2Reader is nu leverbaar. Uitgebreid met diagnosesoftware voor airbags en ABS systemen.

LEES VERDER >

logo