Jaltest Telematics

Wilt u de efficiëntie van uw wagenpark verhogen?

Jaltest Telematics is dé oplossing voor het efficiënt beheren van uw wagenpark, optimaliseren van uw vloot en proactief onderhouden en monitoren van voertuigen.

Dé fleet management- en remote diagnose oplossing

Met Jaltest Telematics beschikt u naast een compleet systeem voor uw fleet- en tachograaf management, ook over dé oplossing voor realtime diagnose op afstand. Zo kunt u niet enkel storingen voorspellen en voorkomen, maar deze ook snel oplossen. Dit helpt de reparatietijden te verkorten en zorgt ervoor dat uw voertuigen zoveel mogelijk op de weg blijven.

Jaltest Telematics Fleet Managment remote diagnose 1600px

Jaltest Optimal Driving Fleet Platform

Middels het Jaltest ODF-platform heeft u altijd en over toegang tot realtime informatie van uw wagenpark. Door inzicht in uw gehele vloot, kunt u voertuigen zo efficiënt mogelijk inzetten. Het platform biedt u velen mogelijkheden.

Een greep uit de mogelijkheden:

 • Monitor uw voertuigen en onderhoudsbehoeften.
 • Gedetailleerde rapporten bieden u inzicht in gegevens van voertuigen en rijgedrag
  voor optimaliseren van routes, efficiënt rijden en verminderen van brandstofverbruik en CO2-uitstoot, etc.
 • Voer op afstand een complete diagnose op de systemen uit.
 • Voer op afstand processen uit, zoals zoals regeneratie van de roetfilter en reset van de regeleenheden (ECU’s), om het voertuig zo effectief mogelijk op de weg te houden.
 • Download tachograaf- en bestuurderskaartgegevens op afstand, op aanvraag of via automatische maandelijkse of wekelijkse planningen.
 • Communicatie tussen chauffeur, wagenparkbeheerder en werkplaats.
 • Configureer alarmen met het onderhoud dat u wilt controleren op basis van tijd, kilometerstand of aflezing van de staat van componenten, zoals bijv. slijtagewaarde van remblokken, en ontvang een automatische waarschuwing.

Telematica en diagnose op afstand

Jaltest Telematics is gericht op het optimaliseren van de vloot efficiëntie door proactief bezig te zijn met reparatie en onderhoud en het aantal stroringen te verminderen.

Het Jaltest ODF-platform maakt het mogelijk om op afstand toegang te krijgen tot de verschillende systemen van elk voertuig en realtime diagnoses en metingen uit te voeren.

Voertuigstatus en foutoplossing

In één oogopslag kunt u de diagnosestatus van alle voertuigen die tot het wagenpark behoren verifiëren en voertuigen identificeren waarbij een diagnosefout is gevonden. Is er een diagnosefout gevonden? Dan kunnen er passende maatregelen worden genomen. Er kunnen op afstand processen worden uitgevoerd om voertuigen zo effectief mogelijk op de weg te houden, door onder meer:

  • Foutcodes te wissen, zoals bijv. e-missie gerelateerde foutcodes
  • Regeneratie van de roetfilter
  • Reset van de regeleenheden (ECU’s)

Snel oplossen van storingen

De werkplaats kan op afstand een diagnose bij voertuig uitvoeren om zo voor te sorteren op eventuele tijdsplanning in de werkplaats en de nodige onderdelen of reparatiegereedschap gereed hebben voordat het voertuig in de werkplaats is. Zo kunt u zelfs op afstand waarden monitoren, bijv. slijtagewaarde van remblokken, en instellen dat u een alarm ontvangt zodra een bepaalde waarde wordt bereikt. Dit zorgt ervoor dat u voorspellend onderhoud kunt uitvoeren. Zo kunt u niet enkel storingen detecteren en voorkomen voordat ze zich voordoen, maar ook snel oplossen. Dit helpt de reparatietijden te verkorten en zorgt ervoor dat uw voertuigen zoveel mogelijk op de weg blijven.

Jaltest Telematica 03 1400px

De voordelen

Door gebruik te maken van de fleet management- en remote diagnose oplossing Jaltest Telematics profiteert u van vele voordelen. Dit resulteert in:

 • Verhoging van de efficiëntie van uw vloot
 • Optimalisatie van het rijden
 • Minder brandstofverbruik en CO2-uitstoot
 • Verkorting van onderhoudstijden
 • Reductie van stilvallen voertuigen onderweg
 • Kostenbeheersing
 • Volledig inzicht in de status van uw voertuig en het gebruik ervan

Wilt u meer weten? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor u.

Wist u dat Jaltest Telematica ook beschikbaar is voor off-highway-, landbouwvoertuigen en trailers? Neem contact op met AA-Equipment Support voor meer informatie.Neem contact op

 

 

Jaltest Telematica 02 1400px

logo

AA-Equipment Support B.V.

1e Tussendijk 17
5705 CG Helmond
Nederland


T: +31 (0) 492 525 717

E: info@aa-equipment.nl 

 

Support:

Neem contact op met onze CLEVER DiagnostiX ServiceDesk:

  T: +31 (0) 85 076 5000

WhatsApp: +31 (0) 6 108 639 30