360° ADAS oplossing: Maak van ADAS kalibratie en uitlijnen een bron van inkomsten

Voertuigen die uitgerust zijn met geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS), kom je steeds vaker voor onderhoud en/of reparatie tegen in de werkplaats. Met het oog op nieuwe regelgeving, zal dit alleen maar verder toenemen. Wat betekent dit voor jouw werkplaats?


Juiste werking van ADAS

Deze geavanceerde assistentiesystemen bieden de bestuurder tijdens het rijden meer veiligheid en comfort. Het is daarom van groot belang dat deze camera- en radarsystemen goed werken. Om een correcte en veilige werking te garanderen, is regelmatige controle en kalibratie noodzakelijk. Gebeurt er iets met de auto wat de radar(s) of camera(s) beïnvloedt, dan moeten deze opnieuw gekalibreerd worden. Dit kan onder andere zijn na het vervangen van de voorruit of de stuurhoeksensor, maar ook na het uitvoeren van uitlijnwerkzaamheden. Deze camera- en radarsystemen kunnen worden gekalibreerd met ADAS-kalibratieapparatuur.


ADAS verplicht in 2022

Er staat veel te gebeuren op het gebied van ADAS. Vanaf mei 2022 worden onder andere noodremsystemen (AEB), automatische snelheidsbeperking, rijbaanondersteuning en de achteruitrijcamera verplicht in nieuw te ontwikkelen automodellen. Vanaf mei 2024 worden deze systemen zelfs verplicht in alle nieuw geregistreerde auto’s. ADAS wordt dus steeds belangrijker voor schadeherstel- en autobedrijven.


Tijd om je hierop voor te bereiden en jouw werkplaatsuitrusting en -kennis uit te breiden met onze 360° ADAS oplossing. Door nu al klaar te zijn om ADAS kalibraties uit te voeren in eigen werkplaats, voorkom je dat je dit moet uitbesteden of zelfs je klanten moet doorsturen naar een andere werkplaats.

adas_kalibratie_apparatuur-01_aa-equipment_support

360° ADAS oplossing

Wat komt er allemaal kijken bij ADAS kalibratie? Wij helpen je graag deze uitdagingen aan te gaan en bieden hiervoor onze 360° ADAS oplossing.


Begin met uitlijnen

Ga je een ADAS kalibratie uitvoeren? Controleer dan vooraf áltijd of de auto goed is uitgelijnd. Doe je dit niet, dan werkt het ADAS niet correct en wordt de veiligheid van de bestuurder in gevaar gebracht. Omgedraaid, dient een auto met bepaalde ADAS-componenten, waarbij er aanpassingen zijn verricht aan de as-geometrie of de wagenhoogte is gewijzigd, te allen tijde te worden gekalibreerd.

Wist je dat je de as-geometrie al binnen 1,5 minuut kunt meten met onze nieuwe Launch X-931 NoTouch wieluitlijner, en dat zelfs zónder de auto ook maar aangeraakt te hebben?


Componenten coderen met hulp op afstand

Is een radar- of camerasysteem vervangen en moet deze geprogrammeerd worden? Met onze remote-interface, Launch SmartLink Remote met ingebouwde touchscreen, en ons CLEVER DiagnostiX supportteam wordt dit op afstand voor jou gedaan!


Bespaar tijd en geld doordat de codering nu in eigen werkplaats kan worden uitgevoerd.


Lees hier meer over onze Remote Services.


Uitvoeren van een ADAS kalibratie

Met onze gebruiksvriendelijke ADAS kalibratieapparatuur van Launch en Autocom, is het kalibreren van camera en radar gebaseerde ADAS eenvoudig en snel uit te voeren. Plaats, met behulp van de geïntegreerde duidelijke fabrieksinstructies, het camera-kalibratiepaneel en het radarreflectorveld in de juiste positie en doorloop de aangegeven fabrieksprocedures om de kalibratie snel en nauwkeurig uit te voeren.


Val terug op diepgaande support en training

Werken aan deze belangrijke veiligheidssystemen, die bij verkeerde reparatie en/of kalibratie tot ernstige gevolgen kan leiden, vraagt om de juiste systeemkennis. Ons CLEVER DiagnostiX supportteam ondersteunt jou bij al jouw technische vragen. Of je nu een vraag hebt over de toepassing van de apparatuur en software of een technisch vraagstuk hebt, wij helpen jou graag vooruit! Haal meer uit jouw apparatuur en diagnosewerkzaamheden met onze diverse trainingen op verschillende niveaus.


uitlijnen_aa-equipment_support
adas_kalibratie_uitvoeren_aa-equipment_support

Meer informatie

Wil je meer informatie over onze 360° ADAS oplossing? Vraag advies aan onze productspecialisten.

Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: