Gebruikerservaring: Meer omzet met Autocom ICON

Met de nieuwe Autocom ICON los je nog meer autoproblemen in de eigen werkplaats op. Arnold Tip van Vakgarage Tip legt uit hoe Secure Gateway, Pass-Thru en DoIP - standaardfuncties op de nieuwe ICON - zijn bedrijf helpen.


Al zes jaar gebruikt Arnold Tip Autocom-testers. Hij kocht van AA‑Equipment Support direct de nieuwe Autocom ICON en is er heel enthousiast over. Arnold Tip: "Een van de voordelen is dat de lay-out bij Autocom voor elk automerk hetzelfde is. Die herkenning maakt het makkelijker, want alle technici moeten wel aan alle auto's kunnen werken." Bij Arnold's bedrijf, Vakgarage Tip in Elst, komen namelijk alle automerken voor onderhoud langs, terwijl de technici verschillende niveaus hebben: van onervaren leerlingen tot zeer ervaren diagnosespecialisten. Die technici krijgen in de ICON hulp van 'Guided Diagnostics', dat helpt bij het vinden van de meest waarschijnlijke oorzaak van een foutcode en geeft aan hoe je het probleem kunt oplossen.In de eigen werkplaats

Om snel een betrouwbare diagnose te stellen is de software van de Autocom ICON uitgerust met functies zoals Systeemidentificatie, Systeemscan en Systeemupdate. Arnold en zijn collega's kunnen met de Autocom ICON foutcodes lezen en wissen, servicefuncties uitvoeren (zoals Service Light Reset, actuator test en automatische voertuigselectie door middel van VIN‑code) en aanpassingen maken op voertuigsystemen, zoals afstellingen en activeringen. Met die functionaliteiten kunnen steeds meer problemen in de eigen werkplaats worden opgelost, waarbij de steeds groter wordende voertuigdatabase natuurlijk ook helpt. Het verhoogt de klantenervaring en ‑loyaliteit en voorkomt dat klanten onnodig terug moeten komen of naar de concurrent gaan.

garage-tip-autocomm-4301-1600px

Volgens Arnold Tip zijn Secure Gateway (SGW), Diagnose over Internet Protocol (DoIP) en Pass-Thru in een modern diagnoseapparaat onontbeerlijk.

garage-tip-autocomm-4292-1600px

De Autocom ICON stelt snel een betrouwbare diagnose, zodat steeds meer problemen in de eigen werkplaats kunnen worden opgelost.

Zo maak je meer omzet

Arnold Tip gebruikt meerdere testers. Volgens hem zijn drie sleutelwoorden in een modern diagnoseapparaat onontbeerlijk: Secure Gateway (SGW), Diagnose over Internet Protocol (DoIP) en Pass-Thru. Arnold Tip: "Zonder DoIP en Pass-Thru kun je geen software op afstand laden en om een servicemelding te resetten bij een ID3, heb je een Secure Gateway nodig." Je blijft met de SGW‑functionaliteit binnen de vertrouwde Autocom‑software. Het aanmeldproces bij de fabrikant vindt plaats via de Autocom-software (en dus niet via een lastige fabrikantenwebsite) en er zijn geen extra toegangskosten voor automerken die opgenomen zijn in Autocom SGW. Zo kun je met Secure Gateway, Pass-Thru en DoIP (en natuurlijk de software voor elektrische en hybride voertuigen) meer auto's bedienen en meer inkomsten realiseren.


Storing terugkijken

Met de Autocom ICON maak je eenvoudig een rapport met foutcodes van meerdere systemen, gegevens en grafieken voor een autodossier, allemaal van real‑time data. Het opnemen en exporteren van live‑data vanaf de pc (mede dankzij een snelle bluetooth verbinding) heeft veel voordelen. Arnold Tip: "Het reproduceren van storing is soms heel lastig. Je zult net zien dat de storing zich niet voordoet als jij een proefrit maakt. Maar de 'flightrecorder' neemt die storing op, zodat je het later kunt terugkijken. Dat is heel handig."


Altijd een extra collega

De Autocom ICON wordt geleverd met één jaar CARS‑ en/of TRUCK‑software en één jaar gratis CLEVER Apparatuur Support. AA‑Equipment Support geeft trainingen op diverse niveaus, waaronder een toepassingstraining om snel wegwijs te worden in (nieuwe) apparatuur en diagnosesoftware. Tijdelijk is een jaarabonnement op CLEVER VTS‑Compact Car ondersteuning gratis bij de aanschaf van een Autocom ICON. Daarmee heb je een jaar lang een collega‑technicus binnen handbereik voor hulp bij vragen over auto's, Pass-Thru, digitaal serviceboekje, de juiste technische schema's, componentlocaties en handleidingen.

garage-tip-autocomm-4276-1600px

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Autocom diagnoseapparatuur? Bekijk de Autocom ICON of vraag advies aan onze productspecialisten: