Gebruikerservaring: VDO Workshop Tab 2

Door de nieuwe Europese wet- en regelgeving zoals samengevat in het Mobility Package moeten er de komende jaren veel tachografen vervangen worden door de nieuwe VDO DTCO 4.1 tachograaf. Hans Looij, eigenaar van Hans Looij Services, heeft een jarenlange ervaring in het repareren en onderhouden van bussen en trucks. Om zijn klanten een totaalpakket aan te bieden, besloot Hans 1,5 jaar geleden om Tachograaf Service Partner (TSP) van VDO te worden. De VDO Workshop Tab 2 helpt Hans door deze retrofit toepassingen heen. De Workshop Tab 2 heeft een speciale wizard in zich waarmee de retrofit uitgevoerd kan worden.


Hans maakte al enige tijd gebruik van de Jaltest Diagnoseapparatuur van AA-Equipment Support en was dus goed bekend met onze dienstverlening. Om deze reden is hij ook voor de uitbreiding tot TSP bij ons terechtgekomen. Inmiddels maakt Hans gebruik van de Workshop Tab 2, het nieuwe apparaat van VDO om tachograaf ijkingen te kunnen uitvoeren.Een gebruiksvriendelijk apparaat

De Workshop Tab 2 helpt Hans door middel van een handige wizard door de ijkingen heen. Het apparaat vertelt wat je moet doen. Hans: “De VDO Workshop Tab 2 is gebruiksvriendelijk: dankzij de wizard is de ijking eigenlijk volledig geautomatiseerd. Het enige waar ik rekening mee moet houden is dat ik de computer de gelegenheid moet geven om te updaten om te voorkomen dat hij dat tijdens een ijking gaat doen. Tegenwoordig zet ik mijn computer ’s ochtends meteen aan, zodra ik mijn koffie op heb is de computer volledig up-to-date en kan ik aan de slag. In het begin heb ik de helpdesk een aantal keer nodig gehad. Ik kreeg ze meteen te pakken en werd goed geholpen. Al met al ben ik erg tevreden met mijn Workshop Tab 2.”


Jaarlijks wordt de apparatuur van VDO door AA-Equipment Support geijkt, zodat de Workshop Tab 2 up-to-date blijft. Naast de aanschaf van de Workshop Tab, kan Hans ook bij AA-Equipment Support terecht voor de ondersteuning op zijn VDO apparatuur.

aflevering-hans-looij_vdo-wst_01

VDO Tachograaf Service Partner (TSP) Hans Looij Services maakt gebruikt van VDO Workshop Tab 2 voor het uitvoeren van tachograaf ijkingen.

Meer weten?

Ook Tachograaf Service Partner worden of meer weten over de VDO Workshop Tab 2, neem dan contact op met AA-Equipment Support.

Meer nieuws

vdo-tachograaf-inbouwen-nieuws

Voorbereid op de verplichte retrofit: inbouwen en kalibreren van de smart tachograaf 2

garage-remko-eindhoven-8233-1600px

Gebruikerservaring: APK2 scantool met OBFCM-rapportage

vdo-tachograaf-inbouwen-nieuws

Op tijd klaar voor de Mobility Package: wat staat je te wachten?