Emissie apparatuur voor APK

Tijdens de Algemene Periode Keuring (APK) wordt het voertuig beoordeeld op allerlei APK-keuringseisen. Emissie is een belangrijk onderdeel de APK. Het voertuig wordt beoordeeld op de uitstoot van uitlaatgassen en aanwezigheid van onderdelen als een roetfilter en katalysator.

Dit wordt gedaan met emissie apparatuur. Continental ontwikkelt en produceert al vele decennia betrouwbare, gebruiksvriendelijke apparaten voor het testen van voertuigen benzine- en dieselmotoren. De apparatuur voldoet aan de technische specificaties van keuringsinstanties van een groot aantal Europese landen en natuurlijk ook aan die van de Nederlandse APK-regelgeving.

Test gemakkelijk en snel de emissie van het voertuig met een roetmeter, viergastester of deeltjesteller. Niet alleen tijdens de APK, maar ook om snel te komen tot een juiste diagnosestelling.

Betrouwbare oplossingen voor het testen van emissie

Roetmeter

Bij dieselauto’s met een bouwjaar vanaf 1980 moet worden gemeten hoeveel roet ze uitstoten. Deze roetmeting wordt uitgevoerd met een roetmeter. Bij voertuigen met een datum eerste toelating (DET) vanaf 1 januari 2006, kun je bij de APK met een EOBD-uitleesapparaat diagnosestellen. Is de EOBD-diagnose niet goed bij een dieselvoertuig zonder roetfilter, dan moet de roetmeter worden gebruikt voor het testen van de uitlaatgassen. Met de nieuwe generatie roetmeters van Continental voer je roetmetingen uit dieselmotoren van auto’s, bestelwagens, vrachtwagens en bussen.

Viergastester

Bij auto's met een bouwjaar van 1993 of later dient tijdens de APK ook een viergasmeting uitgevoerd te worden. De viergasmeting wordt uitgevoerd bij personenwagens met een benzinemotor of een lpg-motor met een geregelde katalysator. Tijdens de meting wordt vastgesteld of de motor nog voldoet aan de gestelde waarden betreffende de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen. Met de viergastester van Continental meet je gemakkelijk of het voertuig niet meer uitlaatgassen uitstoot dan wettelijk is toegestaan.

Deeltjesteller

Bij Euro 5 en Euro 6 dieselvoertuigen moet vanaf 1 juli 2022 verplicht een deeltjestest worden uitgevoerd (APK1 en APK2). Met de deeltjestest (fijnstofmeting) wordt vastgesteld of het roetfilter aanwezig is en goed functioneert. Deze nieuwe APK-eis vereist innovatieve APK-testapparatuur met een nauwkeurige meetmethode. Met de deeltjesteller wordt getest of het voertuig niet te veel schadelijke deeltjes uitstoot. Functioneert het roetfilter niet goed of is de filter verwijderd, dan komt er teveel van deze schadelijke fijnstof in de lucht terecht.

De deeltjesteller van Continental is speciaal ontworpen om de deeltjesconcentratie van de emissies van dieselvoertuigen te meten. Dit wordt gedaan met de uiterst moderne meettechniek “Diffusion Charge” (DC), waarbij de deeltjes elektrisch worden geladen. Zo kan tijdens de APK-deeltjestest snel en nauwkeurig worden gemeten of een roetfilter nog voldoende filtert.

Bekijk Continental DX280 DC Advanced deeltjesteller

Compleet Emissie Analyse Station voor APK én diagnosestellen

Naast dat de emissie apparatuur standalone verkrijgbaar is, heeft Continental ook een speciaal Emissie Analyse Station (CCP800) voor APK. Dit APK-emissiestation bevat onder andere de CSP800 Roetmeter, de CGP800 Viergastester en is nu compleet gemaakt met de DX280 DC Advanced deeltjesteller.

Gebruik van de deeltjesteller in combinatie met het Emissie Analyse Station zorgt ervoor dat je de apparatuur ook in kan zetten tijdens diagnosestellen. Dit is mogelijk door de grafische weergave van de resultaten op de monitor van het station. Alle meetwaarden kunnen opgeslagen worden in het voertuigdossier en geprint worden op een rapport.

Om het Emissie Analyse Station op te waarderen tot een volwaardig diagnosestation, kan het uitgebreid worden met de state-of-the-art diagnosesoftware van Autocom en de legendarische 4-kanaals oscilloscoop van Pico. Zo ben je volledig klaar voor de toekomst! Hiervoor hebben wij twee speciaal samengestelde diagnosestations beschikbaar.

Bekijk onze verschillende uitvoeringen van het Emissie Analyse Station

Continental emissiestation aaes 01

Complete DPF-oplossing

Naast jou voorzien van de juiste emissie apparatuur, bieden wij ook oplossingen voor het onderhouden en reinigen van roetfilters. Met onze DPF-cleaning additieven van het merk Revive genereer je het roetfilter terwijl deze nog gemonteerd zit onder het voertuig. Door deze aanvullende service aan te bieden aan jouw klant, kun je meer en betere service bieden.

Service en support

Onze emissie apparatuur wordt ondersteund door ons CLEVER DiagnostiX supportteam. Deze eXperts ondersteunen jou bij gebruik van apparatuur en serviceonderhoud, waaronder de jaarlijkse kalibratie.

Meer ondersteuning? Lees hier hoe ons supportteam jou kan ondersteunen bij voertuig technisch support en meer.

Advies

Wil je meer weten over onze emissie apparatuur? Neem contact op met onze productspecialisten. Zij adviseren jou graag.

logo

AA-Equipment Support B.V.

1e Tussendijk 17
5705 CG Helmond
Nederland


T: +31 (0) 492 525 717

E: info@aa-equipment.nl 

 

Support:

Neem contact op met onze CLEVER DiagnostiX ServiceDesk:

  T: +31 (0) 85 076 5000

WhatsApp: +31 (0) 6 108 639 30